Huisarts legt uit: huisartsenpost alléén voor spoed

Foto van auteur

Huisarts Edward Knol
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Wat is het verschil tussen de huisartsenpraktijk en de huisartsenpost? Als ik naar de huisarts moet, kan ik toch ook ’s avonds of in het weekend naar de huisartsenpost? Die vragen leven bij veel mensen.

Huisarts Edward Knol legt uit hoe het zit. “De huisartsenpost is bedoeld voor niet-planbare zorg. Heeft u al langer gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw eigen huisarts. Die kan samen met u zo nodig een langerdurend zorgtraject opzetten. Daarmee is hij/zij voor u de beste huisarts.”

Huisartsenpost? Eerst bellen! “Acuut gezondheidsklachten buiten kantoortijden en u vertrouwt het niet? Bel dan met de huisartsenpost (0900 – 333 6 333)”, adviseert de ervaren huisarts. “U krijgt een triagist aan de telefoon. Die bepaalt de urgentie van de klacht. Moet u (of uw naaste) snel door een huisarts gezien worden? Of kan dat wachten tot de volgende werkdag voor een afspraak met de eigen huisarts?

De triagist geeft u eventueel een zelfzorgadvies. Vertrouw hierbij op de deskundigheid en het advies van het team van de huisartsenpost. Ook kunt u zelf alvast informatie inwinnen op Thuisarts.nl.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)