Het weer: Somber en kans op regen

Foto van auteur

Kranenburg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag ligt Zwolle onder een dik pak bewolking. Daardoor wil het ‘s morgens slechts moeizaam licht worden. Er zijn perioden met regen, afgewisseld met droge perioden. Welke van de twee het langst zijn, is lastig te zeggen. Na een natte nacht valt er vermoedelijk het meest in de middag. In de avond volgen losse buien.

‘s Morgens neemt de wind steeds verder af. Die wordt zwak uit uiteenlopende richtingen, tot de avond. Dan steekt de wind weer op uit het westen tot zuidwesten. De temperatuur komt niet hoger dan 5 graden.

In de nacht naar zaterdag verandert daar weinig aan. Er zijn enkele opklaringen, waar de volle maan dankbaar gebruik van maakt. Een vers wolkenpakket is echter al in aantocht.

Zaterdagmorgen uitslapen is het advies als je een deel van de regen wilt missen. Dan passeert een actief neerslaggebied. Tegen de middag is het eind ervan in zicht, de zon komt er soms bij, maar een bui blijft mogelijk. De wind zwengelt weer aan, vooral in de middag: windkracht 4 uit het zuidwesten. Aan de Noordzeekust wordt windkracht 7 tot 8 verwacht, hard tot stormachtig, met zware windstoten. Uitwaaien en zandstralen is het daar.

Zondagochtend staat er in de regio Zwolle windkracht 5, een vrij krachtige wind. Er valt regen, in de eerste helft van de dag waarschijnlijk het meest. Het kwik klimt naar 8 graden in de middag, terwijl de zuidwestenwind wat inbindt.

Na het weekeinde minder wind, zachter weer en afnemende kans op regen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)