Station Stadshagen officieel in gebruik genomen

Foto van auteur

Foto: Gerrit-Jan Mondria

Zwolle – Men moest er even op wachten, maar Station Stadshagen is zondag officieel in gebruik genomen. Treinen die op het Kamperlijntje rijden stoppen voortaan in Stadshagen.

Het station werkend krijgen heeft heel wat voeten in aarde gehad. Na de bouw van het station en het aanleggen van het vernieuwde spoor tussen Zwolle en Kampen, werd er tijdens een proefperiode gestopt op het gloednieuwe station.

Tijdens deze proef in juni 2019 bleek dat het nog niet haalbaar was om de treinen op station Stadshagen te laten rijden, dus ging het station opnieuw op de schop. Het perron werd maandag 9 december verlengd. Ook werd er een parkeerterrein achter het station aangelegd.

Sinds zondag wordt er dan ook echt gestopt en vertrokken vanaf dit station, wat volgens velen een aanwinst is voor Stadshagen en omgeving. In vier minuten sta je op station Zwolle en in zeven minuten in Kampen. Ook Visit Kampen is blij met deze rechtstreekse verbinding. Zij plaatsten een spandoek op het station om de Stadshagenaars te verwelkomen.

Klik hier voor de actuele reisinformatie.

Foto's 4
Station Stadshagen officieel in gebruik genomen - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria
Welkomstspandoek - Foto: Peter Denekamp
Welkomstspandoek
Foto: Peter Denekamp
Trein komt aan op Station Kampen - Foto: Peter Denekamp
Trein komt aan op Station Kampen
Foto: Peter Denekamp
Laatste bordje: Stopt niet op Stadshagen - Foto: Peter Denekamp
Laatste bordje: Stopt niet op Stadshagen
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)