Cadeautje van SP voor wethouder Dogger

Foto van auteur

Foto: Hennie Vrielink

Zwolle – Voorafgaand aan de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar kreeg wethouder William Dogger maandagavond een cadeautje van de Socialistische Partij. De gemeente heeft het aantal prullenbakken teruggebracht en volgens de SP ligt er daardoor veel meer troep op straat.

Volgens wethouder Dogger valt dat wel mee en zijn er geen klachten binnengekomen. Hij wil geen prullenbakken terugplaatsen. Daarop is de SP afgelopen zomer in actie gekomen. Niet alleen gingen ze enkele keren de straat op om afval te prikken, maar startten ook een handtekeningactie voor meer prullenbakken.

De actie van de SP had succes. Hoewel de wethouder niet meer prullenbakken laat plaatsen, komen er in de ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad klepjes, waarin zwerfafval kan worden gedumpt. Het is mogelijk om zonder een pasje deze klepjes te openen om er straatafval in te deponeren. De SP hoopt dat dit leidt tot minder zwerfafval in de binnenstad en wil zich in de toekomst ook richten op de andere Zwolse wijken. “Dit is nog maar het begin,” volgens de SP.

Maandagavond kreeg wethouder Dogger van de SP-actievoerder Shanna Jansen van Jorksveld en SP-afdelingsvoorzitter Maurits Kersten een groene minicontainer met een bos bloemen overhandigd als dank voor het laten aanbrengen van klepjes in de ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad. Fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad Brammert Geerling vergezelde zijn partijgenoten bij het SP-bedankje en symboliseerde daarmee de rol van de SP “in de raad en op straat”. Wethouder William Dogger kon de geste van de kleinste oppositiepartij wel waarderen en nam daarna snel plaats achter de bestuurstafel van het college van B&W.