“Fraterfilm op de Blijmarkt” in de startblokken

Foto van auteur

Zwolle – Aanstaande zaterdag 7 juni is het zover! Dan zal de eerste editie van ‘Fraterfilm op de Blijmarkt’ plaatsvinden. Stichting Filmtheater Fraterhuis legt de hand aan de laatste voorbereidingen voor de eerste openlucht filmvoorstelling op de Blijmarkt! De voorbereidingen verlopen voorspoedig en de organisatie is zeer positief gestemd.

Het belooft aankomende zaterdag erg mooi weer te worden! De temperatuur zal tussen de 20 en 25 graden liggen en er is weinig kans op neerslag. Ideaal “openlucht filmvoorstelling-weer”. Mocht er toch een buitje vallen, is er geen probleem! De filmapparatuur is hier tegen bestand en regen brengt de filmvoorstelling dan ook niet in gevaar.

Filmscherm

Speciaal voor dit openlucht evenement zal er een bijzonder filmscherm uit Duitsland komen. Dit enorme filmscherm, van maar liefst 8 bij 12 meter, heeft een bijzondere constructie waarbij het scherm wordt opgeblazen.

De Blijmarkt zal vanaf 17.00 uur worden geblokkeerd door dit grandioze filmscherm dat midden op de straat zal worden geplaatst. De opbouw van de filmapparatuur duurt tot ongeveer 21.00 uur en het is voor bezoekers dan ook mogelijk de opbouw van de tijdelijke filmzaal te komen bezichtigen.

Programma                         Gratis toegang!

20.00 uur                      Terras geopend met zitplaatsen voor ruim 450 bezoekers

20.30 uur – 22.15 uur            Live muziek van het Mexicaanse Felix Perez Duo

22.20 uur                      Voorwoord en startsein van de Wethouder van Cultuur, Dhr. Kenkhuis

22.30 uur                      Start film “No Country for Old Men”

23.30 uur – 23.55 uur            Pauze met live muziek van het Felix Perez Duo

23.55 uur                      Vervolg film