Filmtheater Fraterhuis start met Fraterhuis Talks

Foto van auteur

Robin Kramer

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis presenteert vanaf oktober de Fraterhuis Talks. Korte lezingen door wisselende gastsprekers over maatschappelijke thema’s in beeldcultuur en cinema.

De Fraterhuis Talks zijn iedere eerste woensdagavond van de maand van 20.00 tot 21.15 uur in het Fraterhuis. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten en te borrelen. De entree van 5 euro is inclusief een kaartje voor een filmvoorstelling naar keuze in het Fraterhuis. De eerste Fraterhuis Talk op woensdag 5 oktober staat in het teken van coming of age en vindt plaats in samenwerking met het filmtijdschrift Humbug Magazine.

Schrijver en cultuurjournalist Robin Kramer vertelt over dertig als het nieuwe twintig in de contemporaine cinema en hoe moderne films ons leren vrede te sluiten met ons uitstelgedrag.

Dertig is het nieuwe twintig. De films The Worst Person in the World en Licorice Pizza zijn twee recente generatieschetsen die laten laten zien hoe je anders kunt denken over wat het betekent volwassen te zijn.

Robin Kramer (1990) is schrijver en cultuurjournalist. Hij publiceerde korte verhalen, besprekingen en essays in verschillende literaire en culturele tijdschriften. Over film schrijft hij onder andere voor Humbug Magazine, rekto:verso en De Lagarde.