Het weer: Lenteachtig met een beetje wind

Foto van auteur

Oldeneler park
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag vieren we de terugkeer van het zachte weer. Zwolle begint ‘s morgens met een kwikstand van ongeveer 4 graden en daarna stijgt de temperatuur naar 12 graden ’s middags. Er wordt zeer zachte lucht uit het zuiden aangevoerd.

Dat gaat met een matige wind, kracht 3 tot 4. Het blijft droog. En er is zon, maar die heeft waarschijnlijk geen vrij spel boven de stad, omdat er ook sluierbewolking is. Daar gaan we niet over zitten kniezen en ook niet over de wat sterkere wind. Want we krijgen wederom een lenteachtige dag voorgeschoteld. Van decemberkou is geen sprake in onze omgeving.

Ook vrijdag is de temperatuur met 11 graden hoog voor de tijd van het jaar, maar dan is er veel bewolking, waaruit het gaat regenen. De wind trekt aan. De timing van de regen is nog een beetje onzeker. Dat bekijken we opnieuw in het volgende weerbericht.

In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur ‘s nachts naar een niveau dat in december overdag normaal zou zijn: ongeveer 6 graden.

Zaterdag overdag overheerst de bewolking en mogen we blij zijn met een glimp van de zon. De regenkansen zijn klein, maar niet nul. De maximumtemperatuur is 8 graden.

Zondag komt een storing in de buurt of over ons heen. In beide gevallen is de kans op regen veel groter dan op zaterdag.

Na het weekend wordt het minder zacht, maar winterweer is niet in zicht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)