Berry Mulder terug op het oude nest

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – CSV’28 heeft in Berry Mulder een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste gevonden. De 45-jarige Zwollenaar volgt daarmee Emiel Diender op, die onze club aan het einde van het seizoen zal gaan verlaten.

Berry Mulder, wonend in Stadshagen, is geen onbekende van de club. Berry: ‘Als zesjarig jongetje ben ik gaan voetballen bij CSV’28, toen nog op sportpark ‘het Hoge Laar’. Ik heb alle jeugdelftallen van CSV’28 doorlopen totdat ik door een blessure en een enkeloperatie noodgedwongen moest stoppen met voetballen.’

Toch is Berry op zijn 23e weer gaan voetballen bij CSV’28. In eerste instantie in het 3e elftal, maar nog in datzelfde seizoen maakte hij zijn debuut in het 1e elftal onder toeziend oog van toenmalig trainer Han Woning.‘In totaal heb ik zes seizoenen bij CSV’28 in het eerste mogen voetballen en in die jaren 98 keer het doel getroffen. Vijf goals minder dan all-time topscoorder Harrold Borns’, grinnikt Mulder.

Na zijn CSV periode kwam Berry nog uit voor WVF (2e klasse), Go Ahead Kampen (Hoofdklasse B) en voor de Zwolsche Boys. In de laatste fase van zijn voetbalcarrière besloot hij om cursussen te volgen voor ‘Trainer Coach’. Zijn trainersloopbaan begon als hoofdtrainer bij EZC’84, daarna volgde S.C. Rouveen, Genemuiden 2 en SVN’69, de voetbalclub uit Nijeveen.

‘Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging om aan de slag te gaan als hoofdtrainer bij CSV’28, de plek waar ik zelf ooit begonnen ben als voetballer. De club wil voorruit en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. De huidige trainer heeft al een goede basis gelegd en aan mij de uitdaging om dit verder uit te bouwen. Ik ben van mening dat een club als CSV’28 minimaal in de 3e klasse van het amateurvoetbal hoort te voetballen. Wat mij betreft zijn alle ingrediënten binnen de vereniging daarvoor aanwezig,’ aldus een ambitieuze Mulder.

Bestuurslid technische zaken, Martin van Markensteijn is zeer content met de aanstelling van Mulder. ‘Berry heeft veel ervaring als hoofdtrainer en heeft bovendien een lang CSV verleden. Van alle kandidaten was hij het meest enthousiast en je merkte aan alles dat hij heel graag voor CSV uit wil komen. Naast zijn verantwoordelijkheid voor het 1e, wil hij ook betrokken worden bij de jeugd en de opleiding binnen CSV.’, aldus Martin.

Als afsluiter vult Berry aan: ‘Waar ik vooral zin in heb, is om met deze spelersgroep aan het werk te gaan. Een jonge ambitieuze groep aangevuld met een paar ervaren jongens, is naar mijn mening een goede basis om CSV’28 weer op de kaart te zetten binnen het amateurvoetbal.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)