GH Zwolle organiseert Identiteitsprijs

Foto van auteur

Zwolle – De Gereformeerde Hogeschool reikt ieder jaar een Identiteitsprijs uit. Ook tijdens de opening van studiejaar 2008-2009, op vrijdag 12 september, is de uitreiking van de Identiteitsprijs onderdeel van het programma. De ingezonden projecten moeten op een bijzondere wijze het christelijk geluid in onderwijs, zorg, welzijn en theologie versterken. Initiatieven, projecten of producten die aan dat criterium voldoen kunnen tot 1 juli 2008 worden ingezonden.

Vorig jaar won stichting TijdVoorActie de GH Identiteitsprijs 2007. TijdVoorActie stimuleert jongeren om als christen een positieve bijdrage te leveren aan medemensen via opbouwende projecten of activiteiten, zoals een ouderendiner, het opknappen van huizen en tuinen en een kerstpakkettenactie. De jury prees TijdVoorActie, omdat jongeren op deze manier hun positieve betrokkenheid tonen en medeverantwoordelijkheid nemen voor de gang van zaken in hun eigen woonplaats en/of kerkelijke gemeente. Dit soms juist als teken van hoop en verbondenheid in moeilijke settings.

Prijs

Een jury met deskundige vertegenwoordigers uit de genoemde sectoren kent de GH Identiteitsprijs toe aan de beste inzending. Naast de prijs (ontworpen door de Zwolse kunstenaar Jan Pieter Gootjes) ontvangt de winnaar een geldbedrag van € 500,-. De inzender die op de tweede plaats eindigt ontvangt € 250,-. Daarnaast reikt de jury een aanmoedigingsprijs uit van € 100,-. De uitreiking vindt plaats tijdens de officiële opening van het studiejaar 2008-2009 op vrijdag 12 september 2008 in de Jeruzalemkerk in Zwolle.

Reageren?

Wie wil meedingen naar de GH Identiteitsprijs 2008 kan tot 1 juli 2008 een korte beschrijving van zijn of haar initiatief inzenden. Meer informatie over de GH Identiteitsprijs staat op www.gh.nl. Voor vragen of nadere informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Arnoud Gort via telefoonnummer 038-4255542.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)