ROOD Zwolle verzamelt kerstwensen

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Donderdag 19 september stonden de SP en ROOD, jong in de SP op de markt in Zwolle om kerstwensen van mensen te verzamelen. Als mensen wensen hadden, konden ze deze op een kerstbal schrijven en op een mooi plekje in de boom hangen. Zo konden mensen even hun verhaal kwijt en kwam onze kerstboom vol met lieve berichtjes te hangen.

Rond deze tijd van het jaar hangt er altijd een liefdevolle sfeer. Veel mensen schreven dan ook wensen op voor anderen in plaats van zichzelf. Zo kwamen ‘gratis onderwijs’ en ‘een nationaal zorgfonds’ ook voorbij, omdat iedereen daar mee geholpen zou worden. Ook werd de SP een paar keer een hart onder de riem gestoken. Toch waren de grootste socialisten van de avond alle kinderen. Er was geen enkel kind die iets voor zichzelf opschreef, of ze het nou zelf opschreven of papa en mama vroegen om het op te schrijven. “Mama, ook opschrijven dat iedereen onderdak moet hebben!”, “Maar ook iedereen moet een fijne kerst hebben!” Dat waren een paar dingen die voorbij kwamen terwijl een moeder lieve berichtjes voor alle dochters aan het schrijven was.

Dat er vaak zo veel liefdadigheid is rond kerst, is natuurlijk prachtig, maar ROOD zou het nog mooier vinden als er het hele jaar lang georganiseerde solidariteit zou zijn. ROOD Zwolle wil van 2020 daarom ook een mooi jaar maken en gaat kijken of een paar van deze kerstwensen waar gemaakt kunnen worden. Heeft u/Heb jij ook nog een kerstwens of een leuk idee voor ons? ROOD is te vinden op Facebook en https://rood.sp.nl/zwolle