Nominaties Zwolse Onderwijsprijs bekend

Foto van auteur

Zwolle – Wethouder Martin Knol van Onderwijs reikt op woensdag 11 juni 2008 om 16.00 uur de Zwolse Onderwijs Innovatieprijs uit aan één van de vijf genomineerde Zwolse scholen. Dit vindt plaats tijdens de slotbijeenkomst in de raadzaal van het Stadhuis van Zwolle.

De prijzen bestaan uit een eerste prijs van € 2000.–, een tweede prijs van € 1000,– en een derde prijs van € 500,– Verschillende scholen, van basisschool tot hoger onderwijs, hebben meegedaan aan de competitie. De Zwolse Onderwijs Innovatieprijs is eerder uitgereikt in 2006. De vijf genomineerden presenteren hun innovatieve projecten tijdens de slotbijeenkomst in het Stadhuis. Ze worden beoordeeld door een jury bestaande uit Marjanne Sint (voorzitter), Anneke Klein, Ton Pierik en Martine Oldhoff. Zij hebben uit de inzendingen vijf projecten geselecteerd, die genomineerd zijn voor de overwinning.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur            Inloop

16.15 uur            Opening door ceremoniemeester Jan Kroon

16.25 uur            Inleiding door Martin Knol, wethouder Onderwijs gemeente Zwolle

16.35 uur            Voorstellen juryleden

16.45 uur            Presentaties genomineerde projecten (elk tien minuten)

                      *     Thomas á Kempis College – film ‘Doe normaal’

                      *     De Twijn – ‘Juf, mag ik een snoepje?’

                      *     Landstede – ‘Landstede-FC Zwolle’

                      *     CIBAP – ‘LEVEL Z’

                      *     De Twijn – ‘DoorZgroep’

17.35 uur            Korte pauze

17.45 uur            Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking door Martin Knol en de jury

 

Onderwijsideeën

Het idee achter de prijs is dat het onderwijs in Zwolle de moeite waard is en het verdient om in de schijnwerpers te worden gezet. Simpelweg omdat Zwolle een stad is waar onderwijs (in alle sectoren) hoog staat genoteerd en wordt gewaardeerd. De gemeente wil daarom graag het onderwijsveld, de docenten, leerlingen en studenten (blijven) stimuleren om met inspirerende, creatieve en originele onderwijsideeën te komen.