Het weer: Veel zon

Foto van auteur

Vechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het zonnig en droog. Bij een temperatuur in de ochtend iets onder het vriespunt verdwijnen de wolkenvelden. De zon krijgt vrij spel boven Zwolle. In dit jaargetijde komt hij niet hoog boven de stad te staan, de schaduwen op de grond zijn lang. Er is een tikje meer wind dan op zondag: kracht 3 uit het zuidwesten.

De temperatuur in de middag loopt op naar 6 graden, al voelt dat een paar graden kouder aan als je op een open plek staat. In de nacht naar dinsdag koerst bewolking hierheen, maar dat is haast niet te zien want de maansikkel is al om 21.00 uur onder de horizon gezakt. Uit de wolken valt ‘s nachts waarschijnlijk niks. Ook op oudejaarsdag wordt geen regen verwacht, zodat we kunnen stellen dat Zwolle het de rest van het jaar 2019 droog houdt. Wat de neerslag betreft dan.

Dinsdagmorgen trekt veel van de bewolking naar het zuiden weg. Terwijl de laagstaande zon door de Vechtstraat schijnt, houdt de wind het voor gezien. De verwachting is dat de wind tijdens de jaarwisseling niet terugkeert. Dinsdag overdag is het maximaal 7 graden. Vuurwerk afsteken gebeurt bij een temperatuur van 1 à 2 graden boven nul, het vriest rond middernacht waarschijnlijk net niet.

Mist tijdens Oud en Nieuw is een reële mogelijkheid, met kans op zeer dichte mist. Het Europese weermodel berekent boven Nederland de slechtste zichten in een strook van Enschede via Zwolle en Lelystad naar Alkmaar. Maar ook elders kan het zicht door mist en kruitdampen sterk verminderen. In het volgende weerbericht bekijken we de mistverwachting opnieuw.

Op nieuwjaarsdag vriest het ‘s morgens licht en hangt er vermoedelijk nog mist of nevel. In de loop van de ochtend moet dat verdwijnen en verschijnt de zon. Op de eerste dag van 2020 is het droog en vrij zonnig weer met een winterse maximumtemperatuur van 3 graden. Er is weinig wind uit zuidelijke richtingen.

Donderdag steekt er na een nacht met lichte vorst een beetje wind op uit het zuidwesten. Wolkenvelden verschijnen boven de stad, maar het blijft droog.

Vrijdag valt de eerste regen van het jaar. De temperatuur gaat omhoog naar 7 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)