Het weer: Droog met zon en naderende wolken

Foto van auteur

Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is het koud in Zwolle. Een temperatuur rond 4 graden met kans op een beetje vorst aan de grond. Mogelijk moeten sommige autoruiten worden gekrabd. Zonsopkomst is om kwart voor acht en die is goed te bewonderen, want er is weinig bewolking.

In het eerste deel van de dinsdag schijnt een novemberzonnetje op Zwolle. Een zwak front nadert van het westen uit de Hollandse kust en blijft daar treuzelen. De bijbehorende bewolking komt wel onze kant op. Het spant erom of Zwolle daar geheel onder verdwijnt. Of dat de hemel boven de stad voldoende vrij blijft voor zonneschijn. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10 graden. Mocht de zon ook in de middag in beeld blijven, dan klimt het kwik iets boven 10 graden uit. Het is een droge dag met een matige wind, kracht 3, uit het zuiden tot zuidwesten.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er wolkenvelden en opklaringen. Een front met bewolking en regen schampt woensdag de Waddeneilanden. De wolken bereiken Zwolle ook en misschien tevens wat regen. Er is minder zon in elk geval dan op dinsdag. Een maximumtemperatuur van ongeveer 10 graden.

De wind is zwak op woensdag en donderdag. Op beide dagen ligt Zwolle onder veel bewolking, maar de kans op regen is klein, dankzij hogedrukinvloed.

Vrijdag en in de nacht naar zaterdag lijken we een oceaandepressie via het noorden van de Noordzee over ons heen te krijgen. Die kan regen en wind brengen, maar veel hangt af van de precieze koers. Dat houden we de komende dagen in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

1 gedachte over “Het weer: Droog met zon en naderende wolken”

Reacties zijn gesloten.