Evelien Hoekman wint eerste Henk Peer-prijs

Foto van auteur

Tilburg –  Evelien Hoekman, docente economie aan de SG Van der Capellen, locatie Lassuslaan, heeft vrijdag de eerste Henk Peer-prijs gewonnen. Deze prijs voor vernieuwende (les)ideeën op het gebied van het economisch middelbaar onderwijs is vanmiddag voor het eerst uitgereikt door prof. dr. A. Korsten, hoogleraar managementwetenschappen aan de Open Universiteit. Mevrouw Hoekman won de prijs met haar inzending Koehandel. Zij gebruikt dit bestaande gezelschapsspel om leerlingen te laten ervaren wat inflatie is en hoe het kan ontstaan.


Eigen foto

Uit het juryrapport: ‘Evelien Hoekman heeft de hoofdprijs gewonnen omdat ze met het door haar ingezonden lesmateriaal leerlingen laat ervaren hoe inflatie tot stand komt. Op alle beoordelingscriteria scoorde ze goed tot zeer goed. Het aansprekende lesmateriaal is goed uitgewerkt en gestructureerd. Daarnaast is het voorzien van een heldere docentinstructie. Hoekman ontvangt met de hoofdprijs een geldbedrag van 500 euro en een cursus naar keuze van de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit Nederland.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Evelien Hoekman wint eerste Henk Peer-prijs”

  1. Goed idee zeg!

    Zij gebruikt dit bestaande gezelschapsspel om leerlingen te laten ervaren wat inflatie is en hoe het kan ontstaan.

    Nu nog leren er voortdurend mee om te gaan. ;D

  2. koehandel
    Beste evelien ik zag in het vakblad je spel en wil het graag gaan gebruiken en eventueel aanpassen aan het VMBO. Helaas krijg ik het niet voor elkaar om via rdmc je handleiding etc te downloaden, zie jij mogelijkheden?

Reacties zijn gesloten.