Dik Hoeve wint Omloop van Stadshagen

Foto van auteur

Zwolle – De vierde editie van de Omloop van Stadshagen vond zaterdag in de Zwolse wijk en de polder van Mastenbroek plaats. Bij de A-amateurs werd gewonnen door Dik Hoeve. In een eindspurt, en met 20 seconden voorsprong op het peleton, won Hoeve van zijn belagers Ben van Egmond (tweede) en Jeroen Verwolf (derde).

De Omloop in Zwolle werd ’s middags ontsierd door een grote valpartij bij de Junior Vrouwen. Vlak voor de finish, in een massasprint, kreeg één van de meiden een klapband en gleed daarmee met een tiental dames over het asfalt. Drie daarvan moesten met hoofd- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht worden. Winnares bij de vrouwen werd Brecht Kramer. Tweede werd Anna van der Breggen en derde Lotte van Hoek. Bij de nieuweling-meisjes won Claudia Koster voor de winnares van vorig jaar Alien Paarhuis en Dominique van Santen.


Hoeve (rechts) als eerste over de meet…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Dik Hoeve wint Omloop van Stadshagen”

 1. klapband??????
  het is echt onzin dat dat meisje is gevallen door een klapband, ik wil wel graag dat het even duidelijk is dat het de schuld van de organisatie is geweest. De jurybus stond duidelijk te ver de weg op. Het was een lange aankomst en met een massasprint met zo’n 50 meiden gebruik je dan de volledige breedte van de weg. Wij konden eerst nog gebruik maken van het fietspad maar 50 meter voor de finish had de jury de hekken zo’n 1,5 meter verder de weg opgezet, de aankomst had dus een trechtervorm en je kan van zo’n peleton natuurlijk niet verwachten dat ze zomaar even inschikken. Het erge is dat de jury hier door verschillende toeschouwers nog voor gewaarschuwd! Het was op deze manier gewoon wachten op een valpartij! Doordat het meisje tegen het hek aanreed heeft zij een klapband gekregen, de klapband opzich was dus niet de reden dat zij viel. Het zou niet ongepast zijn als de organisatie eerlijk zou zijn over het feit dat de hekken de oorzaak van de valpartij waren. Daardoor liggen er nu namelijk wel een aantal meiden in het ziekenhuis!!!!!!!

 2. valpartij
  Ik stond op de finishlijn toen het gebeurde, toen het peleton er aan kwam denderen in massaprint en de finishlijn overzoefde dacht ik gelijk “oef, die gaan héél snel…”.
  Ik zat met een fisheye lens met 6 foto’s per sekonde de finish vast te lenggen en stopte toen ineens niemand meer over de finish kwam en 1 meisje van 15 meter afstand deze gehele lengte over de straat heen rolde en voor mijn voeten tot stilstand kwam…
  Door die lens had ik niks in de gaten tot dat meisje de straat over rolde en toen ik op keek… CHAOS
  Overal wielrensters over de straat, mensen die schreeuwen, paniek, huilende meiden…
  Het is heftig op TV maar als dat vlak voor je gebeurt is een heel ander verhaal…
  Wat gezegd is is waar!!! De bus stond half op straat en de hekken waren op het fietspad gezet om het peleton langs de bus te geleiden. Maar een aanstormend peleton kun je niet zomaar even laten versmallen!
  Het meisje wat als eerste viel is waarschijnlijk zo dicht langs het hek gegaan omdat ze niet anders kon, het peleton zat links van haar, er was geen ruimte!
  De omstanders die erbij stonden hadden het over een uitstekende poot van dat hek wat ze met haar fiets geraakt zou hebben. Die voetsteunen steken inderdaad uit en als je daar met 45kmh tegenaan rijd dan wordt je gewoon gelanceerd!

  http://members.lycos.nl/freddievtb/fiets.jpg

  Let op de felg… kats door midden!

  Ik hoorde veel commentaar van de omstanders over de hekken, de organisatie vond ik een lakse houding hebben ten aanzien van het hekprobleem…..
  “zo doen we het altijd en er gebeurt nooit wat” was 1 opmerking…..

 3. BEWIJS!!!
  Ik zit net mijn foto’s te bekijken… deze foto is gemaakt een fractie van een seconde voor de valpartij…. let op het hek in het midden!!!
  Dat zit niet eens vast en steekt schuin over de straat!!! Levensgevaarlijk!!
  De foto van 0,15 seconden later laat het meisje zien die valt…

  http://members.lycos.nl/freddievtb/hekken.jpg

  ==========

  Foto i.v.m. grootte in url omgezet.
  Max pixels is 470 breed!

 4. Ik heb de hele valpartij op de foto staan, zo’n 30 foto’s in 5 seconden gemaakt. Als iemand deze foto’s nodig heeft voor bewijsvoering kan hij/zij ze krijgen.
  Uiteraard zet ik hiervan niks online, hoewel er persvrijheid is moet je ook wel ergens een grens trekken en betrokkenen respecteren. Ben geen beroeps…. 1 omstander echter vond het niet leuk dat ik een paar overzichts foto’s van de gevallen mensen maakte, het waren geen close-ups, dat vond ik te ver gaan. Maar ik kreeg wel bedreigingen dat hij mij in elkaar zou slaan en mijn foto-appartuur zou vernielen!
  Sommigen….

 5. Gevolgen
  Als eerst wil ik mijn complimenten geven aan iedereen die zijn foto’s voor zich houd!! De gene die de foto’s welheeft geplaatst ook super zo kan iedereen zine hoe het zit. Ik kan jullie daarnaast vertellen dat het meisje meerdere botbreuken heeft, waaronder haar boven arm en ruggenwervel.. daarnaast heeft ze ook nog een ruptuur in haar lever. De gevolgen zijn dus zeer groot! Vandaag word ze geopereerd!

 6. @ Info, misschien is het mogelijk dat je later in de week of zo nog eens vertelt hoe het meisje de operatie heeft doorstaan? Beterschap in elk geval!!

 7. rectificatie
  Bij nadere inspectie zit het hek wél vast… het staat wel opvallend schuin, dat wel. Maar als je je niet laat afleiden daardoor en achter de oranje deelneemster kijkt dan zie je een meisje in het rood al vallen (schuin).
  Het is lastig te zien, maar het lijkt erop dat de hekken wellicht niet de oorzaak zijn van de valpartij.
  De manier van opstellen van de hekken kan men over discussieren natuurlijk.
  De foto’s zijn oa naar de organisatie gestuurd voor nadere inspectie.

Reacties zijn gesloten.