Nieuwjaarsduik Landstede MBO-studenten in Agnietenplas

Foto van auteur

Foto: Landstede Groep

Zwolle – Eerst opwarmen bij het kampvuur, daarna warme chocolademelk en tot slot een intensieve warming-up.

Ruim 300 eerstejaars studenten Sport & Bewegen van Landstede MBO waren maandagochtend 6 januari goed voorbereid op hun nieuwjaarsduik in de Zwolse Agnietenplas. Na afloop was er soep. En wie wilde, kon nagenieten in een van de zes warmwaterbaden.

“Het was voor veel deelnemers even doorbijten, maar zo’n duik is een fantastische manier om met alle studenten en docenten het jaar te starten”, zegt Rutger Kamphuis docent/coach bij het Landschap Sport & Bewegen. De studenten waren het daarmee eens: “Sommigen gingen wel vier keer”, lacht Rutger. “Net was er nog een student die zei dit elke maand wel te willen doen.”

Rutger vervolgt: “Het is geweldig om met zo’n enorme groep het water in te gaan. We wilden daarom ook iedereen erin hebben. Vorig jaar was het echt heel koud en lukte dat niet helemaal, maar dit jaar hebben we de voorbereiding en nazorg grondiger aangepakt met extra kampvuren en de warmwaterbaden.”

De nieuwjaarsduik vond voor de tweede keer plaats, maar was dit jaar dankzij de kampvuren en warmwaterbaden grootser van opzet. Het Landschap Sport & Bewegen organiseerde het evenement samen met Buitensport Zwolle. Derdejaars student Natascha, die stage loopt bij het buitensportbedrijf, was verantwoordelijk voor het draaiboek en de organisatie. Ze is blij dat alles goed ging: “Het is best wel een groot evenement dat ik in korte tijd moest organiseren.”

Rutger: “Natascha doet de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching, specialisatie Buitensport. Het organiseren van de nieuwjaarsduik heeft haar waardevolle praktijkervaring opgeleverd. Ervaring die ze goed kan gebruiken als ze na haar opleiding bijvoorbeeld aan de slag gaat als buitensportcoördinator.”

Wie interesse heeft in een de opleidingen van Sport & Bewegen kan donderdag 23 en vrijdag 24 januari naar het Open Huis bij Landstede MBO.

Foto's 2
Nieuwjaarsduik Landstede MBO-studenten in Agnietenplas - Foto: Landstede Groep
Foto: Landstede Groep
Nieuwjaarsduik Landstede MBO-studenten in Agnietenplas - Foto: Landstede Groep
Foto: Landstede Groep