Het weer: Regen, regen en nog eens regen

Foto van auteur

De Aalanden
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag wordt het een kletsnatte dag. De regenjas, poncho en paraplu zijn vandaag je beste vriend. De plas op de foto wordt wat bijgevuld met hemelwater.

De dag begint met een behoorlijke bak regen. Sinds woensdagavond kregen wij al te maken met regenbuien. In de nacht naar donderdag stonden er ook flinke plensbuien op het programma. Dit is donderdag overdag weinig anders.

Overdag is het bewolkt en grijs. Die dikke bewolking laat een spoor van regen achter. De wind waait vanuit het zuidwesten en met 11 graden op de thermometer voelt het net als op woensdag zacht aan. Tijdens een bui ligt de gevoelstemperatuur wat lager, dus wie toch nat is geworden kan zich binnen lekker aan de kachel opwarmen.

Ook in de avond ontkomen wij waarschijnlijk niet aan regen. Dit blijft door gaan tot in de nacht naar vrijdag.

Vrijdag wordt het wisselvallig en krijgen we naast bewolking en regen ook nog de zon te zien. In de loop van de dag neemt de regenkans af. De temperatuur zakt naar ongeveer 8 graden, wat warm is voor de tijd van het jaar.

Zaterdag kunnen de paraplu’s poncho’s en regenjassen in de kast blijven. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid droog. De zon laat zich steeds meer zien en deze dag leent zich er voor om een wandeling in het Engelse Werk te maken, of een rondje om een van de zwemplassen te lopen. Met maximumtemperaturen van 6 graden is zwemmen er voor de meeste mensen niet bij.

Zondag krijgen wij opnieuw met wisselvalligheid te maken. Het wordt grijs en bewolkt, en een klein regenbuitje is zondag niet uitgesloten. Hoe het weer na het weekend wordt lees je hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)