Het weer: Sluierbewolking en zon

Foto van auteur

Esdoornstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Na dagen troosteloos weer met veel miezerregen, wordt het qua weer voor de meeste mensen een perfecte dag.

Het wordt zaterdag een dag waarop je er lekker op uit kunt gaan. Misschien is het leuk om eens de toerist in eigen stad uit te hangen. Voor de natuurliefhebbers wordt het ook fijn. Het blijft namelijk droog! Dit is wel wenselijk na een aantal dagen de anti-regendans te hebben gedaan. Het wordt met een graad of 6 op de thermometer beduidend frisser dan de vorige dagen.

Een kanttekening voor de mensen die de natuur in willen, door de hoge temperaturen staan al veel bomen en planten in bloei die normaal pas eind februari of begin maart bloeien. Hierdoor is er nu al kans op hooikoortsklachten. Ook de teken zijn al weer actief. Wie naar het Engelse Werk gaat is alvast gewaarschuwd voor deze kleine beestjes.

De bewolking van de afgelopen dagen heeft plaats gemaakt voor sluierbewolking, ook laat de zon zich op deze zaterdag regelmatig zien. Er staat een matige zuidwestenwind die het mogelijk maakt om eens lekker uit te waaien.

Het mooie weer is van korte duur. Vanaf zondag begint de wisselvalligheid en kunnen wij weer regen verwachten. Zoals het er nu uit ziet blijft het maandag droog maar dit is slechts stilte voor de storm, na maandag krijgen wij weer opnieuw te maken met regen en ook de wind neemt toe. Wat naast de wind toe zal nemen is de temperatuur. Komende week zullen er weer dubbele cijfers op de thermometer verschijnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)