Het weer: Overwegend droog, tijdelijk minder wind

Foto van auteur

Schuurmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is een rustdag te midden van dagen met regen en veel wind. Het blijft overdag droog in Zwolle, op een enkel spatje na, dat per ongeluk uit het wolkendek tuimelt. Wolkendek? Ja, grijs van kleur, en de kans is groot dat we er de hele dag mee te maken hebben. Het is de vraag hoeveel ruimte de zon krijgt tussen alle wolken.

Reken op veel bewolking, soms een zonnetje en overwegend droog weer met een maximumtemperatuur van 8 graden. Daarbij een tijdelijk ingetogen wind, kracht 3 uit het zuidwesten. In de middag draait hij naar zuid en in de avond zwelt hij aan naar een forse kracht 4. Dat gebeurt bij de nadering van een storing met neerslag. Wind en regen maandagavond en ook in de nacht naar dinsdag.

Dinsdag in de ochtendspits kun je daar ook nog mee te maken hebben. Wie vanuit Zwolle vroeg op pad gaat richting het oosten zit er het langst in. De regen vermindert in de loop van de ochtend. De wind bindt slechts een beetje in, windkracht 4 lijkt zich de hele dag te handhaven.

Dinsdagmiddag verloopt overwegend droog bij een temperatuur van 10 graden. Zacht voor de tijd van het jaar, maar wel winderig. Aan het eind van de middag arriveert de volgende zone met lichte regen vanuit het zuidwesten.

De nacht naar woensdag belooft onstuimig te worden met een verder aantrekkende zuidwestenwind: kracht 5. Woensdag overdag neemt de wind langzaam gas terug. Bij een temperatuur van ongeveer 10 graden is de kans op neerslag vooral vanaf het middaguur groot.