Binnenstad per 1 juli ondergrondse afvalcontainers

Foto van auteur

Zwolle –  In navolging van de bedrijven en veel bewoners gaan vanaf 1 juli nu ook de overige binnenstadbewoners gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers. Dit betekent dat er in de binnenstad vanaf 1 juli niet langer meer wordt ingezameld met zakken en minicontainers. Voor extra aanbiedmogelijkheden zijn in de binnenstad extra ondergrondse afvalcontainers geplaatst voor restafval, papier en glas. De bewoners van de binnenstad ontvangen persoonlijk een brief met meer informatie over wat er voor hen verandert. De ondergrondse afvalcontainers zijn alleen voor bewoners en bedrijven uit de binnenstad toegankelijk via een afvalpas die bewoners via de wijkservicelijn van de gemeente Zwolle kunnen aanvragen.

De gemeente Zwolle heeft in de binnenstad gekozen voor ondergrondse afvalcontainers omdat het straatbeeld erdoor verbetert. Met de komst van de ondergrondse afvalcontainers komt er een uniforme en makkelijke afvalinzameling in de binnenstad en verdwijnen alle bedrijfscontainers, minicontainers en losse zakken uit het straatbeeld. Op de containers wordt een sticker geplakt om aan te geven dat het niet is toegestaan om afval naast de container te zetten. Door de gemeente wordt hierop intensief gecontroleerd. Naast een proces-verbaal worden de kosten verhaald bij het niet naleven van de regels. Zo blijft de binnenstad opgeruimd, veilig en netjes.

Meer informatie over de afvalinzameling is te vinden op de milieuwebsite van de gemeente Zwolle www.afvalzwolle.nl of op de website van ROVA www.rova.nl. Bewoners met vragen kunnen contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of de wijkservicelijn van de gemeente Zwolle, telefoonnummer (038) 498 33 00.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)