Waterschap heeft bijna nieuw bestuur: BBB, VVD, CDA en Ongebouwd sluiten coalitieakoord

Katerveersluizen en Willemsvaart in Zwolle.
Foto: Hans Smit

De fracties BBB, VVD, CDA en Ongebouwd gaan het nieuwe dagelijks bestuur vormen van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Dat is het voorstel aan het algemeen bestuur dat hierover volgende week dinsdagavond een besluit neemt. De uitkomst van de formatiegesprekken heeft daarnaast een coalitieakkoord opgeleverd. Het coalitieakkoord 2023-2027 is getiteld ‘Wat we doen voor water: nu, morgen en later’.

Hierin staan de zogeheten kerntaken centraal: voldoende water, schoon water, sterke dijken en het zuiveren van afvalwater. De werkzaamheden van het waterschap moeten in het teken staan van deze kerntaken en erop zijn gericht die beter en slimmer uit te voeren. Uitgangspunt is dat WDODelta dit samen doet met en vóór de mensen en ondernemers die wonen en werken in het gebied.

De kandidaten voor het nieuwe dagelijks bestuur zijn Nicole Koks (BBB, Lettele), Hans Wijnen (VVD, Zwolle), Miranda Wesselink (CDA, Ruinerwold) en Hans Pereboom (Ongebouwd, Basse). De portefeuilleverdeling wordt later bekend. Hierover vinden nog gesprekken plaats binnen het nieuwe dagelijks bestuur.

De druk op de stijgende ontwikkeling van toekomstige belastingtarieven baart zorgen. De komende periode wil het dagelijks bestuur meer inzicht krijgen in de samenhang tussen de ontwikkeling van de uitgaven en de resultaten die daarmee worden bereikt.

Het coalitieakkoord ‘Wat we doen voor water: nu, morgen en later’ is te downloaden op de website van het waterschap.

Foto 1
Katerveersluizen en Willemsvaart in Zwolle. - Foto: Hans Smit
Katerveersluizen en Willemsvaart in Zwolle.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)