Onthulling “laatste” steen Melkmarkt

Foto van auteur

Zwolle – De oplevering van de herinrichting Melkmarkt is een feit. Donderdagmiddag om 17.00 uur werd, zoals afgesproken met de Stichting Levende Stadsgeschiedenis, bij de herinrichting van de Melkmarkt, nabij de hoek Melkmarkt-Steenstraat, de natuursteen met een gedicht over het Waaghuis onthuld.

Het gedicht:

Met schepen aangevoerd, vanuit Europa’s streken
Gewogen en gekeurd, de Hanze deed van zich spreken
’t Waaghuis, gesloopt en haast vergeten
Laat deze steen van gouden tijden weten

Het Oude Waaghuis dat tussen 1404 en 1605 op de Melkmarkt stond, keert op deze wijze terug in de bestrating.

Voorafgaand aan de onthulling was er een korte ontvangst in de Burgerzaal van het Stadhuis, waar wethouder Binnenstadsprogramma Janco Cnossen en Bert Dijkink van de Stichting Levende Stadsgeschiedenis een welkomstwoord spraken. Hiervoor waren o.a. de bewoners en ondernemers van de Melkmarkt uitgenodigd.


De heer Bert Dijkink, Stichting Levende Stadsgeschiedenis …..

De afgelopen twee jaar is het aanzien van de Melkmarkt veranderd. De bestrating is aangepakt, er zijn dertig bomen geplaatst en er is nieuw straatmeubilair en verlichting geplaatst. De aanpak van de Melkmarkt maakt deel uit van het herinrichtingsproject Grote Markt, Melkmarkt en Rodetorenplein, onderdeel van het Ontwikkelingsprogramma 2015.
Met de herinrichting is de verbinding tussen GroteMarkt/Diezerstraat en Maagjesbolwerk/Rodetorenplein sterk verbeterd. Hiermee is een belangrijk doel van het Binnenstadsprogramma bereikt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Onthulling “laatste” steen Melkmarkt”

Reacties zijn gesloten.