Burgemeester sluit café Bruut

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Na de vondst van een handgranaat dinsdagochtend bij café Bruut heeft burgemeester Snijders besloten de zaak te sluiten. Bruut blijft in ieder geval tot dinsdag 28 januari gesloten.

De sluiting is dinsdagmiddag om vier uur ingegaan. De burgemeester kwam tot het besluit omdat hij het belang van de openbare orde zwaarder vond wegen dan de belangen van de horecaondernemer.

In het dwangbevel gaf de burgemeester aan dat uit politieonderzoek is gebleken dat het om een werkend explosief ging. Ook de eerdere granaat aan de voordeur van hetzelfde café op 10 oktober 2018 speelde mee in de besluitvorming.

De officiële verklaring van burgemeester Snijders luidt als volgt: “Vanochtend rond 9 uur werd ik door de politie geïnformeerd over een verdachte situatie bij bar Bruut. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de eerdere gebeurtenissen bij Bruut.

Vrij snel daarna werd duidelijk dat het om een granaat ging. Een ernstig incident, dat opnieuw leidt tot schrik en angst bij omwonenden en andere Zwollenaren. Inmiddels is de granaat onschadelijk gemaakt en de situatie ter plaatse onder controle. Het politieonderzoek is in volle gang en zal vanavond ook al aan de orde komen in Opsporing Verzocht.

Vanwege de verstoring van de openbare orde heb ik zojuist besloten dat bar Bruut de komende twee weken dicht moet blijven. Het is goed om de situatie even te bevriezen.”