Leerlingen organiseren ‘Heel JenaXL bakt’

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op de middelbare school JenaXL in Zwolle heeft dinsdag 14 januari een ‘Heel JenaXL bakt’-wedstrijd plaatsgevonden. Twee jongens uit de eerste klas hebben dit georganiseerd.

Op JenaXL volgen leerlingen naast instructievakken ook vakken waarbinnen zij zelf leerdoelen mogen bepalen. Zo is er het vak Keuzewerk. Hierbij mogen de leerlingen zelf bepalen wat ze graag willen leren. Martijn en Kristian uit de eerste klas, wilden graag leren hoe ze een ‘Heel JenaXL bakt’-wedstrijd moesten organiseren. Ze hebben hierbij aan van alles moeten denken. Ze hebben bijvoorbeeld mailtjes opgesteld en verstuurd en opgaveformulieren gemaakt voor leerlingen.

Als jury hebben ze een echte bakker kunnen regelen van Bakkerij Elderkamp, die ook voor enkele prijzen heeft gezorgd. Daarnaast heeft de Multivlaai voor de 1e prijs gezorgd. Martijn en Kristian hebben zelf gekozen voor dit project en hier veel van geleerd. Ze hebben iets heel moois neergezet.

Meerdere leerlingen en docenten hebben zich voor de wedstrijd opgegeven. Het was wel duidelijk dat er veel uren in de keukens zijn doorgebracht. Iedereen moest zijn of haar bakproduct toelichten en vervolgens mochten de juryleden dit bekijken en proeven. De hele school was erbij aanwezig. Uiteindelijk zijn er vier winnaars gekozen. De eerste prijs was voor Thirza en Lisa. Ze hadden een prachtige afgewerkte taart gemaakt die ook nog eens heel lekker was.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)