Wethouder Dogger verplaatst boom op De Brink

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op dinsdag 14 januari gaf wijkwethouder William Dogger het startsein voor de werkzaamheden aan de rotonde De Brink en een deel van de Thomas à Kempisstraat.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink in Zwolle. Door de boom te verplaatsen die in het midden van de rotonde stond, markeerde William Dogger symbolisch de start voor de werkzaamheden die in maart beginnen.

Dogger voerde de starthandeling uit in het bijzijn van direct omwonenden en winkeliers. Volgens de wethouder symbolisch voor het hele herinrichtingstraject. “Vanaf de start van het project zijn we samen met bewoners en winkeliers opgetrokken. Van de inrichting van de straten tot de beplanting: ze dachten overal over mee. Dat is erg waardevol, op die manier kom je samen tot het beste resultaat.”

De realisatie van de herinrichting is een zichtbare grote stap naar een aantrekkelijke en levendige omgeving van de Diezerbrink, een gebied dat direct verbonden is met de historische Zwolse binnenstad. De herinrichting is ontstaan op initiatief van de ondernemersvereniging Annet Kroes, voorzitter van de ondernemersvereniging Diezerbrink, is erg blij met deze stap. “Het is fijn dat we dit gebied veiliger en aantrekkelijker kunnen maken om te winkelen, zonder dat het karakter van de straten verloren gaat. Zodra de defintieve planning van de uitvoering bekend is, organiseert de gemeente een inloopavond voor omwonenden en winkeliers.”

Het herinrichtingsplan is gemaakt door de Gemeente Zwolle in samenspraak met ondernemers, pandeigenaren en bewoners in het gebied. Door meer groen te realiseren wordt het gebied aantrekkelijker voor het winkelende publiek en bewoners. Daarnaast wordt de verkeersveiligheid verbeterd en komt er meer ruimte voor fietsers. Zo wordt de rijbaan van de Thomas à Kempisstraat versmald en worden de stoepen breder gemaakt.

Zo kunnen winkeliers wel uitstallingen plaatsen én hebben voetgangers ook voldoende ruimte. Parkeren voor auto’s blijft aan beide zijden van de Thomas à Kempisstraat, maar wordt slimmer ingericht. Een aantal bomen is niet te handhaven binnen het nieuwe ontwerp en worden gekapt. Daarvoor in de plaats worden nieuwe bomen geplant. Tot slot wordt in deze eerste fase een deel van de waterkering (nabij de rotonde) verhoogd om te voldoen aan de nieuwste eisen voor waterveiligheid.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het winkelgebied Diezerbrink? Kijk dan op de website www.zwolle.nl/diezerpoort. Daar klikt u vervolgens op ‘Herinrichting Diezerbrink’. Ook de actuele bouwinformatie vindt u straks terug op deze pagina.

Foto's 2
Wethouder Dogger verplaatst boom op De Brink - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Wethouder Dogger verplaatst boom op De Brink - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto