Opening buurthuis Boxing Plaza in Holtenbroek

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 21 juni 2008 zal het sportieve buurthuis Boxing Plaza officieel geopend worden. Het Sportieve buurthuis Boxing Plaza is een initiatief van Loekies Gym met ondersteuning van Sens Consultancy en is mogelijk gemaakt vanuit de stimuleringsregeling ‘Ruimte voor contact´ van het ministerie van VROM.

‘Ruimte voor contact’ is een regeling die het bevorderen van duurzame contacten tussen jongeren van verschillende etnische achtergronden stimuleert. Boxing Plaza is een ontmoetingsplek voor iedereen vanaf 6 jaar, waar vechtsporten centraal staan in het activiteitenaanbod. Het buurthuis is van maandag t/m vrijdag geopend en zal in de wijk Holtenbroek de duurzame contacten tussen verschillende groepen jongeren bevorderen.

Vechtsporten kunnen binnen een maatschappelijke context veel doen. Voornamelijk de vechtsporten zijn in staat jeugd te bereiken en door middel van de juiste begeleiding de juiste normen en waarden over te brengen. Dit blijkt niet alleen uit ervaringen met deze jongeren, maar ook uit onderzoek door de Universiteit van Leuven. Uit dit onderzoek blijkt dat door de fysieke vaardigheden die worden aangeleerd effecten als angstvermindering, doorzettingsvermogen, verbetering van de zelfcontrole, verminderde gevoelens van kwetsbaarheid en vermindering van agressie worden bevorderd. Daarnaast is vechtsport bij uitstekgeschikt om jongeren met verschillende etnische achtergronden met elkaar in contact te brengen. Binnen de sport gelden gemeenschappelijke waarden over wat goed of fout, sportief dan wel onsportief, in of uit is. Waarden als discipline, respect, wederzijds begrip en zelfbewustzijn vormen vanuit de achtergronden van vechtsporten dan ook een belangrijke basis om integratie binnen de Nederlandse maatschappij te kunnen realiseren. De trainers van Boxing Plaza hebben verschillende opleidingen gevolgd om juist dat maatschappelijke aspect van de sport in de lessen tot uiting te laten komen.

Boxing Plaza is geen traditioneel buurthuis. Uiteraard is er plaats om ontspannen te zitten, een potje te poolen, of een (sport)drankje te drinken aan de bar. Een centrale plaats in het buurthuis wordt ingenomen door vechtsporten. Vechtsport is één van de meest populaire en snelst groeiende sporten in Nederland. Er zijn zeer veel verschillende vechtsporten, denk aan boksen, karate, taekwondo, kickboxen. Bij Boxing Plaza wordt er niet in één tak van sport gespecialiseerd, maar komen verschillende vechtsporten in leuke, laagdrempelige en verrassende spelvormen aan bod.

Boxing Plaza zal voor deelname aan de activiteiten niet met lidmaatschappen gaan werken. Iedereen kan voor een geringe eigen bijdrage per keer vrijblijvend deelnemen aan de activiteiten. Ook het aanschaffen van specifieke materialen als bokshandschoenen is niet nodig. Deze zijn allemaal aanwezig in het buurthuis, de lessen staan onder leiding van gediplomeerde trainers.

Op 21 juni 2008 zal Boxing Plaza officieel geopend worden. Om 13:00 uur zal dit heugelijke feit plaatsvinden. Tijdens de opening zal rapper Yes-R direct aansluitend aan de officiële opening een optreden verzorgen. Verder staan er demonstraties en kickbox clinics van Ricardo van den Bos, International Champion WBC Muay Thai, uit Zwolle en trainer van Boxing Plaza op het programma.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Opening buurthuis Boxing Plaza in Holtenbroek”

Reacties zijn gesloten.