Voorbeschouwing Be Quick Vrouwen 1 tegen Ajax in bekertoernooi

Foto van auteur

Zwolle – Voor de vrouwen van Be Quick ’28 staat er op vrijdag 31 januari een bijzondere wedstrijd op het programma.

Dat is het resultaat van de loting in december, want in een thuiswedstrijd zal het team van trainer Cor Smit uitkomen tegen het vrouwenteam van Ajax. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de achtste finales van de KNVB-beker.

Voor Ajax is dit de eerste bekerwedstrijd, want de Eredivisieteams nemen deel aan het toernooi vanaf de achtste finales.

Ajax staat momenteel tweede in de Eredivisie vrouwen, waarbij Marjolein van den Bighelaar clubtopscorer is met zeven doelpunten. Met Ajax treft Be Quick bovendien een echte cupfighter. Het team wist de laatste zes jaar steeds de finale van de KNVB-beker te halen. Daarbij wist het vier keer te winnen.

Andere bekende speelsters in het team zijn o.a. Desiree van Lunteren, Liza van der Most, Ellen Jansen en Lize Kop. Zij maakten ook deel uit van de WK-selectie afgelopen jaar in Frankrijk. Nederland verloor toen in de finale van het WK van Amerika.

Be Quick hoopt op een mooie wedstrijd met veel publiek. Het is tevens een kans om topvoetbal bij de vrouwen te zien. De wedstrijd van vrijdag 31 januari zal om 19.00 uur beginnen. De entree is gratis.