Oosterkerk Zwolle komt in actie voor inwoners in eigen stad en buiten de landsgrenzen

Foto van auteur

Foto: Pixabay

Zwolle – De werkgroep evangelisatie & diaconie van de Oosterkerk in Zwolle verzamelt op 26 januari en 2 februari voor en na de kerkdienst, en op 1 februari bij de COOP supermarkt aan de Vechtstraat, (houdbare) levensmiddelen voor de gebruikers van de voedselbank in Zwolle en (oude) (zonne) brillen voor de vluchtelingen die aankomen op Lesbos.

Na het succes van vier jaar terug, toen de werkgroep kleding inzamelde voor inwoners van de stad Zwolle bieden zij nu opnieuw de hulp maar dan voor zowel bewoners in eigen stad en eveneens voor buiten de landgrenzen.

Marlien Poll, lid van de werkgroep evangelisatie; “Het is nog steeds een schrijnende situatie op Lesbos. Aan kleding en voedsel wordt vaak gedacht maar specifiek (zonne-) brillen voor zowel kinderen als ouderen, zonder en met sterkte, zijn ook juist meer dan welkom. Waarom dan geen actie starten was onze gedachte? Er zijn vast veel mensen die nog een (oude) bril in de kast hebben liggen. Dat herken ik van mijzelf. Maar ook in de stad kunnen we altijd een bijdrage leveren en dat doen we door een voedselinzamelingsactie te houden voor de voedselbank. We kunnen ze mooi combineren!”


Op Lesbos komen dagelijks nog veel kinderen & volwassen vluchtelingen aan. “Iedere (oude) bril is daarom welkom. Een oude bril voor ons kan echt het verschil maken voor een vluchteling en van grote waarde zijn. Vaak liggen ze bij ons maar in de kast en nu kun je er toch nog iets goeds mee doen.” Naast de brillen wordt er dus ook een inzameling gehouden voor levensmiddelen die worden verstrekt via de voedselbank. “Er is ons specifiek gevraagd om goederen als rijst, pasta en broodbeleg; met een duidelijke voorkeur voor jam, in te zamelen. Dat zijn dure producten en daar wordt vaak op bezuinigd. Natuurlijk zijn andere levensmiddelen ook meer dan welkom.”

Op zondag 26 januari en zondag 1 februari tussen 9.45 en 10.00 uur en tussen 11.00 en 11.30 uur kunnen brillen en levensmiddelen worden afgeleverd in het voorportaal en bij de ingang van het zalencentrum van de Oosterkerk. De kerk staat naast de Turfmarkt en via de grote deuren aan de voorkant, of bij de deuren van het zalencentrum, kan het worden afgegeven. “Wij zetten de deuren letterlijk voor iedereen en allerlei goederen open”, zegt Marlien enthousiast. Oosterkerk, voorportaal & zalencentrum. Bagijneweg 17a, Zwolle (nabij Turfmarkt).

Wil je niet in de kerk inleveren maar liever bij de COOP? Dat kan ook op zaterdag 1 februari tussen 11.00 en 14.00 uur. De supermarkt aan de Vechtstraat werkte enthousiast mee aan het verzoek van de diaconie en werkgroep uit de Oosterkerk. “De bedrijfsleider was direct enthousiast en deelt onze berichten & poster op de Facebook pagina van de supermarkt. Mooi dat we ook op deze manier een vorm van samenwerking creëren.” aldus Marlien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)