Nieuwe picknicktafels voor Vogellanden dankzij oliebollenactie Oosterkerk

Foto van auteur

Foto: Vogellanden


Zwolle – Donderdag ontving Vogellanden een waardecheque van €1100 van de Oosterkerk in Zwolle. De opbrengst komt van een oliebollenactie die de kerk afgelopen 30 december hield. Ze verkochten hiervoor ruim 2000 oliebollen.

Jaarlijkse oliebollenactie voor het goede doel
Elk jaar organiseert de Oosterkerk een actie waarbij leden oliebollen verkopen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen om het opgehaalde geld te doneren aan Vogellanden. “Een aantal van onze leden heeft bij Vogellanden gerevalideerd, dus deze organisatie staat dicht bij onze gemeenschap”, licht Leanne Zwana van de Oosterkerk toe.

Picknickbanken om buiten zijn te stimuleren
Vogellanden koopt van het bedrag twee picknicktafels. Deze komen aan de voorkant van het revalidatiecentrum te staan om patiënten, bezoekers en medewerkers te stimuleren meer buiten te zijn. “Dit past bij de visie van Vogellanden over een gezonde leefstijl. Gezonde leefstijl is meer dan alleen gezond eten. Het is ook voldoende bewegen, goede nachtrust, ontspannen en buiten zijn is ook erg belangrijk. Het helpt om beter te slapen en beter te herstellen. Met de picknicktafels hopen we nog meer in te spelen op zoveel mogelijk buiten zijn”, zegt Fenna Eefting, bestuurder van Vogellanden.