Het weer: Nevel, mist en laaghangende bewolking

Foto van auteur

Geleen
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het grijs van de mist, nevel en laaghangende bewolking. Mist vooral in de ochtend, de kans op slecht zicht is groot. Langzaam wordt de mist dunner, maar nevelig blijft het. Hoge gebouwen in Zwolle steken waarschijnlijk de hele dag met de bovenste etages in de laaghangende bewolking.

Heel misschien vallen er aan het eind van de middag gaten in het grijze wolkendek, maar dan hebben we veel mazzel. Bij gebrek aan zon is het lastig voor de temperatuur om graden winst te boeken. We starten ’s morgens met ongeveer 3 graden en dat worden er in de loop van de dag hoogstens 6. Is er ook wind? Nee, en dat is jammer want het zou de mistige massa wat vlotter opruimen. Neerslag is er donderdag niet.

In de mist wordt de boel wel nat buiten door de hoge luchtvochtigheid. Voor alle zekerheid noemen we de mogelijkheid dat het in de ochtenduren toch ergens glad wordt door aanvriezing van mist.

In de avond en nacht naar vrijdag verslechtert het zicht weer. Vrijdagochtend is er kans op mist bij een temperatuur die naar het vriespunt zakt. Vrijdag lijkt wat betreft grijsheid op donderdag, maar er is meer perspectief op een opklaring, vooral in de middag. Er komt iets meer wind uit zuidwestelijk richting.

Het weekend brengt betere perspectieven op wat zon tussen de wolken. Geleidelijk neemt de wind toe, op zondag wordt een stevige zuidwestenwind berekend. Het blijft tot zondagavond waarschijnlijk droog. Een maximumtemperatuur in het weekend tussen 5 en 7 graden.

Na het weekend trekt de wind verder aan. Het wordt zachter en er komt regen op Zwolle af. Het lijkt een beetje op herfst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)