Verkeersmaatjes voor Watersniphof

Foto van auteur

Zwolle – Ook in een autoluwe straat kan het zo mis gaan. De bewoners uit de Watersniphof merken dat er steeds vaker te hard wordt gereden in hun straat. Niet alleen door bezoekers, maar ook door bewoners zelf. In de straat spelen veel kinderen en dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Uit een onderzoek van de ANWB blijkt dat zelfs bij een snelheid van 30 km/u de remweg 13 meter bedraagt. Je moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren. Door plaatsing van verkeersmaatjes geef je de automobilist een duidelijk signaal om fors snelheid te minderen, omdat er in een straat of wijk veel kinderen buiten spelen.

 

Eigen foto

Eind mei nam de familie Bredewold het initiatief om verkeersmaatjes aan te schaffen en ging de buurt rond om geld in te zamelen. Digital Adventures is een internetbureau dat aan de Watersniphof is gevestigd. De eigenaar, Martin Koekenberg, zag ook de noodzaak van deze verkeersmaatjes in en bood direct aan deze te sponsoren. Woensdag 18 juni was het zover. Om 14.30 uur werden twee verkeersmaatjes geplaatst door de familie Bredewold, Martin Koekenberg en een aantal kinderen uit de buurt. Met dit initiatief hopen de bewoners dat de snelheid van auto’s en brommers weer naar beneden gaat en dat bestuurders alert zijn op de spelende kinderen in de buurt. Koekenberg: “Kinderen moeten veilig buiten kunnen spelen. Daar horen we met z’n allen rekening mee te houden. Het is geen digitale snelweg waar je met het installeren van een programmaatje een probleem oplost. Het moet gewoon een automatisme zijn, dat je drastisch snelheid mindert wanneer je een 30 km zone of een woonerf inrijdt.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Verkeersmaatjes voor Watersniphof”

  1. verkeersmaatjes
    eigenlijk is het te gek voor woorden dat die verkeersmaatjes nodig zijn. zelf woon ik met vrouw en kinderen aan de Frankhuizerallee en wat je daar soms ziet, gewoon abnormaal en onverantwoord. Zelfs op de parallelweg wordt er zo hard gereden dat wanneer er een kind achter een auto wegkomt , men het leed niet kan overzien. Zelfs auto’s met kinderstoeltjes erin rijden er veel te hard.Wat ik ook niet snap is dat wanneer meneer agent er met een lasergun staat , je te horen krijgt dat ze pas klokken bij 65 km, in een woonwijk waar een bord staat van maximaal 30. Het wordt tijd dat de automobilist weer gewoon rustig rijd door een woonwijk en desnoods 5 min. eerder vertrekt.

  2. Victor Veilig
    Ik ben het met u eens dat dit plaatsen van die poppen niet nodig moet zijn , dat mensen hun eigen verantwoording moeten nemen in het verkeer .Maar alles wat er toe kan bij dragen tot de veiligheid van onze (klein) kinderen moeten we maar aanpakken .

    Overigens is nog geen 24 uur na het plaatsen ,het eerste poppetje al gesloopt , Het oranje vlaggetje is waarschijnlijk door een “oranje fan???”meegenomen .

Reacties zijn gesloten.