Export Mortis maakt brug tussen Zwolse theaters

Foto van auteur

Zwolle – In 2006 won de Kampense theatermaker Jehudi van Dijk een prijs die de Stichting Stimulering Podiumkunsten Zwolle uitschreef met daarbij de opdracht: Creeër een theatrale brug tussen Odeon en De Spiegel. Deze prijs, die destijds werd uitgeschreven ter gelegenheid van de opening van Theater De Spiegel, bracht hem op een lange zoektocht van pakweg anderhalf jaar. Hij zocht, schreef, probeerde uit en mikte daarna de boel weer weg. Maar nu is het zover; De theatrale brug is klaar en heeft de vorm gekregen van een gitzwarte komedie genaamd ‘EXPORT MORTIS’.

EXPORT MORTIS is een theatrale trip op leven en dood. In drie totaal verschillende, maar verrassend gelijkende bedrijven kan de bezoeker kennisnemen van de strijd die de mensheid al eeuwig voert om de dood te verslaan en het leven te verlengen. In EXPORT MORTIS heeft deze strijd de vorm van een absurde tijdreis die van Theater Odeon, via de Zwolse wateren naar Theater De Spiegel leidt. De voorstelling wordt enkel gespeeld op zaterdag 28 juni, tijdens het Zwart Festival in Zwolle. Op die dag speelt EXPORT MORTIS zesmaal.

Per voorstelling is er plaats voor een maximum van 45 toeschouwers; het dus aan te raden je kaartje tijdig te reserveren! Kaarten à €10,- zijn te reserveren op www.odeondespiegel.nl, of vóór 20 juni af te halen bij het bespreekbureau van Theater de Spiegel.

EXPORT MORTIS is niet zozeer Jehudi’s voorstelling, alswel een voorstelling die ontstond door de toewijding, samenwerking en creativiteit van een geweldig team van musici, spelers, decor- en kostuumontwerpers en vormgevers. Zij maakten de voorstelling tot wat het uiteindelijk is verworden: Een voorstelling om erg trots op te zijn.

Meer informatie vindt u op www.brugtheater.nl; de stichting die dankzij en voor deze productie in het leven is geroepen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)