‘Dineren met dictators’ terug op podium van theater De Spiegel

Foto van auteur

Dineren met dictators.
Foto: Jan Amse

Zwolse theaters en Theatergroep De Jonge Honden brengen tot en met woensdag, na het succes van de voorstellingen in 2022, opnieuw ‘Dineren met dictators’ op de planken. Daarin schotelen theatermakers Jolmer Versteeg en Wessel de Vries, in samenwerking met chef-kok Remco Poppe van theater De Spiegel, de verhalen en lievelingsgerechten voor van ‘s werelds grootste dictators.

De kok van Enver Hoxha wist dat hij mensenlevens kon redden door zijn baas op te vrolijken met een lekker toetje. De kok van Idi Amin was altijd op zijn hoede, omdat zijn leider meedogenloos paranoïde was en in iedereen een mogelijke verrader zag.

De kokkin van Pol Pot kan nog altijd niet geloven dat haar baas verantwoordelijk was voor zoveel doden. Via de koks leren we de dictators vanuit een origineel gezichtspunt kennen. Wie waren deze mensen? Wat was hun aantrekkingskracht? Hoe kwamen en bleven ze aan de macht? Welke band ontstond er tussen hen en hen koks?

Tijdens het uitgebreide vijfgangendiner, dat live op het toneel wordt bereid door chef-kok Remco Poppe, word je meegenomen in de verhalen over een vijftal dictators, verteld door de ogen van hun koks. Een voorstelling met livemuziek die het midden houdt tussen een theatraal praatprogramma en een diner.

Meer informatie is te vinden op website van Zwolse Theaters. De voorstellingen zijn volledig uitverkocht. Belangstellenden kunnen zich op een wachtlijst laten plaatsen voor het geval er nog kaarten vrijkomen.

Foto 1
Dineren met dictators. - Foto: Jan Amse
Dineren met dictators.
Foto: Jan Amse

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)