Opening café restaurant Mizu

Foto van auteur

Zwolle – Mizu, het nieuwe café restaurant aan de Jufferenwal in Zwolle, opende donderdag de deuren voor het publiek. Eigenaar Jan Briek voorzag het voormalige café Joe Champ van een totale -oosterse- metamorfose.

Het interieur in en buiten het pand werd geheel vernieuwd. Op de begane grond van Mizu is het café. Daar is ook een ruime stam- leestafel te vinden. Op de eerste verdieping kan het publiek dineren in het restaurant. Die scheiding is ook buiten op het ruime terras te vinden, een café annex lounchterras en plaats om rustig een hapje te eten. Dit gescheiden door een fraaie buitenbar. Alles ademt daarbij een oosterse sfeer uit. Het meubilair is robuust met grappige details uit het verre oosten. In het restaurantgedeelte kan de gast met stokjes eten, en men zich tegoed doen aan bijvoorbeeld de voorgerechten Mizu Nicoise of de Macadamia. Elk weekend treden in Mizu resident DJ’s op. Vrijdag zal Cusco aanwezig zijn en zaterdag zal Casper Grey de bezoekers vermaken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

56 gedachten over “Opening café restaurant Mizu”

 1. Vrijdag zeker niet gaan, cuzco draait altijd slecht! Heb hem nog nooit goed horen draaien. Geef mij maar Roy El Kei of Quintin!

 2. Ik had er liever een van Kinsbergen gehad,maar zal binnenkort eens een kijkje gaan nemen,misschien verander ik van mening.
  Uiteraard niet op vrijdag want hoor ook lever Royal Kei.

  Cuzco bij de mac…. ;D ;D

 3. Ik wens Mizu succes, zal er zeker op korte termijn een sappie doen.
  Blijft echter een lastige plek met waarschijnlijk hoge huurprijs (vanwege aan m2, zowel beneden- als bovenverdieping terras). Moet je volgens mij behoorlijke omzet draaien die tent rendabel te krijgen…

  Ook ik snap niet wat die Cuzco daar te zoeken heeft, is te ver van huishttp://nl.wikipedia.org/wiki/Cuzco_(stad)

 4. @cuzsco, omdat je met een happy meal meer tevreden klanten trekt dan die schijnvertoning die jij achter de draaitafels laat zien.

  Twee mayo graag en an moak?n!

 5. Vanavond kijkt mijn directrice (met een vriendin) trouwens ook nog of het een beetje gezellig is in onze mooie stad. Maar ze gingen niet naar Mizu. Dat dan weer niet.

 6. ..
  wat een onzin over cusco zeg…
  die jongen draait al jaren top op de diverse festivals in de stad, en daarbuiten. lipgloss heeft voornamelijk door hem zo’n eigen sound gekregen.

 7. @t Hendrik, noem is 1 groot festival of 1 groot feest waar hij heeft gedraaid, Sneakerz,Nope is Dope etc. Hij draait alleen maar in de stad, omdat hij vaak in de organisatie zit! :):):):)
  Eigen sound op Lipgloss? Omschrijf deze sound is aub!
  Als hij draait wordt de sfeer altijd verpest. Kijk naar de editie van Laidback Luke en Don!

 8. Helaas zit ik in Thoinville op het moment (morgen Maginotlinie bekijken), anders was ik er vanavond zeker langs gegaan. Alles wat Briek aan raakt wordt goud, dus ik vermoed geen herhaling van Joe Champ. Nieuw favoriet café? Wie weet 🙂

  ps. de groeten uit Frankrijk 😀

 9. Kijk maar uit, want ze “knippen je er zo uit”. Net als Hollandse Martijn die een vrouw zocht en bijzonder populair was. Maar… uit de uitzending en van de site[/url]

 10. Precies,

  Lipgloss trekt zijn mensen omdat er simpelweg niets beter in Zwolle is en die kleine tijtsma de ballen had om er voor te gaan. En in Zwolle is het nu een begrip geworden. Hetzelfde hoop ik ook voor only techno, want tijsma heeft het wel gebracht.
  KOesko draaide elke keer op de duurste momenten en het langst waarmee tijtsma geld kon uitsparen. Ze zijn ook maatjes van elkaar. Ongetwijfeld is Hendrik er ook een maatje van.Vanuit zakelijk oogpunt natuurlijk geniaal, maar als trouwe bezoeker elke keer weer een domper. Je ziet een grote naam staan en die draait nog geen half uur en is alweer weg. Dan neemt kusko de boel weer over en draait dan weer 3 uur sloppy achter elkaar. Geen of een veels te lange opbouw. Een break op een verkeerd moment, nee hij gaat te veel op in zijn eigen muziek zonder oog te hebben wat aanslaat bij het publiek.
  Wie herinnert de laatste flop met die violisten dan afgelopen bevrijdingsdag? Een beetje kenner is het met mij eens dat dit een zware aanfluiting was en hij zoals gewoonlijk het hele publiek niet meekreeg. En dan nog herhaalt hij die set met die lange onzinnige intro. Het zal vast een leuk singeltje worden en ik gun het de jonge violisten die er toch stonden, maar live was het CRAP!
  Sorry, ik krijg geen hap door mijn keel als hij met zijn tengels aan de draaitafels zit.

 11. Mizu
  Gister even op het terras van mizu gezeten en moet zeggen dat het er, zowel binnen als buiten, erg mooi uitziet. Zeker een tent waar ik vaker zal komen!!

 12. Ik snap niet waar jullie je druk om maken. Cuzco kan wel degelijk goed draaien! Dat jullie allemaal te “oud” zijn voor zijn muziek is niet zijn schuld toch. En anders moet je zelf maar gaan draaien als het je niet bevalt.

  G

 13. Prachtige zaak Mizu! Een aanwinst voor Zwolle! Eindelijk een eigentijdse tent waar we terecht kunnen voor een hapje en een sapje.
  En laat die kleuters hierboven er alsjeblieft NIET komen, wat een kinderachtig gezeur over Cuzco, dat doet toch niet terzake hier. Smaken verschillen, vind je het nix ga er dan vooral niet heen.
  Ondernemers als Briek, Teitsma en Cuzco zorgen tenminste dat er wat gebeurt in Zwolle. Dank, heren!

 14. Tja gebeurt er eindelijk wat, staat die cusco er weer, dat is het dan net weer niet helaas..veel te slappe, a-muzikale monotone jengel. Cusco zou een goede dj zijn in Spanje, maar dan wel in de winter als de oudjes er overwinteren. Kunnen ze heeeeeeel rustig bewegen op zijn deuntjes. Stapje links, stapje rechts, rustig aan…

  En uh…grote festivals?? Cusco??hahahaha, echt niet..

 15. Pffff, te oud voor zijn muziek? Te veel kennis en smaak voor zijn muziek.
  Echt zonde van alle mooie festivals als hij er weer als een gezwel aanhangt.
  En dan noemt iemand hem ook nog in dezelfde adem met briek en tijtsma? Doe normaal man, hij draait plaatjes en geen feesten of bedrijven en zelfs dat kan hij al niet.
  En alle cucso kenners/supporters moeten toch erkennen dat cuzco nooit zelf een volle zaal trekt, maar altijd ergens aanhangt!
  En het doet wel ter zake, want als jij op vrijdagavond die cuzsc0 als resident dj hebt en op zaterdag erick e(want in die lijn moeten we djgod cuzco toch zien, of is ie dan toch niet zo goed?) dan denk ik dat je de vrijdag alleen drankjes tapt voor cusco en zijn violisten.

 16. Ben het helemaal eens met John, maar als ik ergens Cuszco bij zie staan, heb ik al niet zo’n zin meer. Ik vindt zijn muziek niet erg sfeerverhogend, soms zelfs saai, maar ja, misschien is er niet beter in Zwolle….(kan me dat niet voorstellen) of zijn betere DJ’s niet te betalen??

 17. Euh…
  “Doe normaal man, hij draait plaatjes en geen feesten of bedrijven en zelfs dat kan hij al niet.” …euh check your facts john, cuzco heeft meer festivals geregeld dan jij plaatjes hebt gedraaid. Je klinkt verbitterd, en volgensmij is John niet je eigen naam….. zeg eens, wie ben je en ben je een mislukte dj?

 18. Mizu is voor 23 jaar en ouder dus niet vreemd de reacties van die pubers hierboven, haha! Ik heb inderdaad ook het vermoeden dat het jaloezie/verbittering is, waarom zou je hier anders leugens blijven verspreiden. Doe eerst je huiswerk eens gozer, check http://www.frank010.nl
  Resident Cuzco vandaag in Rotterdam Cruiseterminal voor 5000 man…

 19. @CROOL
  5000 man ???
  er komen meer d.j 😀
  en ja de kleuters blijfen thuis in zwolle,
  daarom zijn er geen gozers hier in zwolle ,mochten ze willen hier in zwolle dat er 5000 man komt voor G U Z C O

  😉 😉 😉

 20. Wat een gedioe over die Cuzco, laat m toch lekker. ’t Is mijn muziekstijl niet, maar hoor dat ie in Zwolle inderdaad nogal conservatief draait, terwijl hij in andere steden wat meer ballen durft te tonen met andere stijlen. Dat is jammer, maar zijn eigen keuze. Vind het wel erg makkelijk om hem via weblog de grond in te boren. Fatsoenlijke kritiek, ok, maar ‘mac-donalds’ bullshit vind ik nogal van kleuterschoolniveau getuigen….

 21. Hahaha, wat een kritiek! Het bericht ging toch over Mizu? Ik heb het vorige week uitgebrobeerd, en je kunt daar erg leuk zitten. Heel mooi ingericht, goede bediening. Deze mag blijven!

 22. Hij draait al jaren op kleuterschoolniveau!
  Frank 010, is inderdaad die hippe tent waar alle grote namen draaien. DJ’s staan te popelen om daar maar een x op te teden. Kom op zeg, een veredelde joffer voor 25 – 40 jarigen.Echte dancescene als je ook die pics van die site bekijkt. DJ hans stroeve zou die zaal ook plat krijgen en daardoor krijgt hij in zwolle ook steun van mensen die er geen verstand van hebben.
  Hoe komt het verder dan dat hij op geen enkel groot feest in heel nederland draait en alleen in zwolle de boel verprutst?
  Nee, ben geen dj, maar zou echt heel blij zijn als ik die naam niet meer op een poster of flyer in zwolle tegenkom.

 23. vanwaar die haat tegen cusco ik snappet niet ik vindt m altijd vet draaien hoor…mja ieder zn eigen mening hoor sgeen probleem maar john heb ijj persoonlijk problemen met m ofzow???

 24. “MIZU” een aanwinst voor de stad!! ben er 5 juli geweest en was geweldig. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar G-Roon stond daar super te draaien. Gozer stond zelf te springen achter de draaitafels!!

 25. Ben er zaterdag na het van eigen bodem nog even geweest en het zag er wel mooi uit. Wel een beetje kijken en bekeken worden. En ik betaalde voor een baco en een bacardi limon met alleen ijs 10,20. Dat mag best wat minder, maar je kreeg er wel een goed gevuld glas voor. Dus zal per saldo wel klopen denk ik.
  Zag ik Cuszco trouwens de glazen ophalen?

 26. @ john: typisch zwols weer. Zodra het ook maar een beetje een vleugje klasse heeft is het direct ‘kijken en bekeken worden’ en zeuren over de prijs van pauperdrankjes als baco’s. Ga lekker naar de voorstraat tussen je eigen volk staan.

 27. Hahaha, ventje, ventje, ventje toch. Een kritische noot mag niet Mizou? Baco een pauperdrankje? Leg eens ff uit, jochie! Wat is dan geen pauperdrankje? Of mis jij de coctails van Joe Champ?
  Nee, hang niet in de voorstraat.
  Hmmm….Jij bent Cusco hé? Balen dat ik je geen fooi gaf?

 28. V E N T J E
  ventje ga maar lekker tussen je ventjes staan
  zo lang dat het nog kan,
  voor je het weet sta je weer in de voorstraat 😀 😀 😀

 29. @ John: ‘Een kritische noot’… kerel lees je eigen comments eens terug en zie dat je overkomt als een nogal gefrustreerd voorstraat gangertje. En nee ben cusci niet, ken hem niet persoonlijk, heeft hier ook weinig mee te maken. Volgensmij zit je de hele dag F5 te drukken bij deze pagina, want je reageert altijd binnen 10 minuten. Het zit je allemaal wel heel hoog he? Gun je het Jan Briek niet? Is dat het soms? Wacht maar tot ie de Rootz / Harmonie onder handen heeft genomen, dat ga je vast mooi vinden!

  Mensen, als de mizu je ding is ga je er heen, zo niet dan niet. Niet zo zeiken, wees blij dat er weer eens wat nieuws in zwollywood is, want we lopen wel een beetje achter de feiten aan, en dat is jammer.

  Is een tent of DJ niet je ding, gewoon niet meer heengaan. Niet zo ontzettend gefrustreerd iemand proberen neer te halen via een anoniem weblog. Dat zegt meer over jou dan over die tent/dj.

  John denk je nou echt dat mensen bij jouw comments denken “goh wat enorm onderbouwd allemaal”? Ik denk dat ze hetzelfde denken als ik: Lekker gefrustreerd typje.

  Wees ff een vent(je) en zeg nou eens wat je achtergrond is, en vanwaar al die haat, al die frustratie? Kun je niet aan de bak komen in de Zwolse horeca? Als DJ wellicht?

  Oh ik verheug me nu al op de reacties!

  PS. Neen, ik ben geen cusco, zelfs geen dj, geen horeca persoon, ik ben gewoon een vervelend ventje 😉

 30. Ik heb de indruk dat het niet zozeer om de persoon Cuzco gaat, maar om zijn stijl van draaien in Zwollywood.
  In andere steden wel lekker draaien, maar hier een slappe-ballen-hap stijl.
  Is er sprake van onderschatting van het Zwolsche publiek of een gebrek aan lef?

  Ik zou zeggen: Cuzco, draai een paar keer strakker en harder en snoer zo de criticasters de mond. 😉

 31. Hahaha, ventjuh!! Jer-ry!Jer-ry!

  Nog een keer voor jou dan ventjuuuuh!

  Ik vind het een mooie tent alleen de drankjes prijzig en het publiek vergelijk ik met het lipglosspubliek. Waar ik trouwens mijzelf ook vermaak voor en na dat cuzsco gedraaid heeft.

  Leuk wat Jan Briek doet voor het uitgaansleven van Zwolle. Van mij mag hij ook de voorstraat en melkmarkt onderhanden nemen! En als jij vuistdiep wil gaan voor jan en de andere zwolse hervormers(mooi bedacht hé?)moet je helemaal zelf weten, maar verdraai mijn woorden niet.

  Blij dat je mij F5 funtie uitgelegd hebt. Nu begrijp ook de term F5-en van GS!

  Ik kom er gewoon voor uit hoor dat ik Cusco een waardeloze dj vind. Ja, dat frustreert omdat hij elke festival verneukt en er genoeg zwolse dj’s zijn die de tent wel plat krijgen, maar goed dat zijn er meer met mij eens.

  En dat ik John heet kom ik ook voor uit. Nu jouw naam nog. Waarom wil je mijn zo graag achtergrond weten? Moet je wel telleurstellen dat ik hetero ben en ook al een relatie heb.

  Ik vind je geen vervelend ventje hoor. Het is en blijft een weblog waar iedereen zijn mening mag geven. Nu weer ff ontopic met zijn allen!!

 32. In vergelijking met mijn leeftijd is 18 nog ECHT jong. Los van mij is het niet jong, maar bijvoorbeeld de Bommel, waar iedereen 18 is (misschien hier en daar een 19 jarige), daar voel ik me dus echt niet (meer) thuis. Bij Mizu loop je nu niet het risico dat het een 18/19 jaar kroeg wordt, puur omdat dat niet mag. Ik vind dat heerlijk.

  Daarbij, het verschil tussen 23 en 30 is niet heel erg goed te merken in de meeste gevallen. 18 en 23 is echt een wereld van verschil.

 33. Ik heb het juist in kroegen als de bommel dat ik me heel oud ga voelen. Omdat daar het leeftijdsverschil zo duidelijk is.

 34. Ja die leeftijdsgrens is perfect. Daarmee scheid je mooi het kaf van het koren. Mensen onder de 23 gaan toch meer uit voor het zuipen en wild doen, en ’t is wel lekker om een tent te hebben waar je weet dat dat niet zo is omdat ze een grens van 23 hebben. Nu hopen dat het zo blijft!

 35. Doe is gewoon
  hahahaha
  Wat zeuren jullie allemaal toch je vindt iets mooi en goed of lekker en aals je dat niet vindt mag je dat zeggen maar kom dan gewoon niet of niet waneer hij draaid.
  En kom eens overdag op het terras zitten want de dj begint pas om 10 uur. Bestel eens een goede bite of een lekkere oester geniet gewoon en ga toch stoppen met deat geklaag.
  Gerrit-Jan :'(

 36. Casper Grey
  Waarom alleen maar wisselende reacties op Cusco?
  Volgens ons is Casper Grey de man die de goede “snaar” weet te raken! Het is altijd raak, maar ja: ieder z’n smaak…
  Een top DJ! Was en tijdje geleden al verkozen tot de beste DJ van Zwolle. Dus denk niet dat er geen betere zijn dan Cusco:
  Casper is “the best in town”. 😉

Reacties zijn gesloten.