Eerste deelproject Ceintuurbaan bijna gereed

Foto van auteur

De aansluiting van de A28 op de Ceintuurbaan, het eerste deelproject van de reconstructie van de ringweg, is bijna gereed. De aannemer rondt deze week de laatste werkzaamheden af aan en bij de weg.

De werkzaamheden bestaan uit het afwerken van de bermen en opruimactiviteiten. Nadat de aannemer hier klaar mee is, rest enkel nog het metselen van de frontmuur van de ecoduiker aan de westelijke zijde (kant Amersfoort) van de Ceintuurbaan tussen de oprit Meppel en de A28. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden medio december 2006 afgerond. Deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het verkeer.

De Ceintuurbaan ter hoogte van de A28 telt nu 2×3 rijstroken. De rechterrijbaan van de Ceintuurbaan (vanaf de Zwartewaterallee richting Almelo gaat) is enkele meters verplaatst naar de middenberm. Daarnaast is het wegdek onder het viaduct verlaagd. De doorrijhoogte is nu 4,5 meter. Er is geluidsabsorberend asfalt gebruikt. Aan de zuidzijde (oprit Meppel, afrit Amersfoort) zijn de op- en afritten van de A28 voorzien van verkeerslichten. Ter verbetering van de verkeersdoorstroming bij de op- en afrit van de A28 zijn er extra opstel- en afrijstroken aangelegd. Tijdens de reconstructie van de Ceintuurbaan is rekening gehouden met de natuur in dit gebied. Om kleine zoogdieren en reptielen een veilige oversteek te bieden, is er een zogenaamde ‘ecoduiker’ gerealiseerd.

Medio juni 2006 is de aannemer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Op maandag 4 september 2006 werd het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan het eerste deelproject. De reconstructie van de Ceintuurbaan bestaat uit een vijftal deelprojecten. De aansluiting van de A28 op de Ceintuurbaan is daar één van. Het is nog niet bekend wanneer het volgende deelproject wordt uitgevoerd.

Meer informatie over de reconstructie van de Ceintuurbaan is te vinden op: www.ceintuurbaanzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)