Bijzondere voorstellingen tijdens ‘Zwart’ in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Na een matige start van het Kunstenfestival Zwart donderdagavond was de start op vrijdagmorgen niet veel beter. De eerste de beste kunstroute nummer 5, van Gert Sennema, werd afgelast omdat een voorstelling nog niet gereed was. Desalniettemin is zakelijk leider Bart Huydts positief over het vervolg van de eerste editie van Zwart in Zwolle.


‘De wereld van Annie MG Schmidt’

Er vinden de komende dagen nog prachtige voorstellingen plaats in Zwolle. “De opgave van het aantal figuranten voor het theaterstuk van Greenaway viel uiteindelijk tegen. Er hadden zich 60 personen aangemeld, waarvan er maar 30 bij de voorstelling present konden zijn. Dat was ondanks de verschillende oproepen in de media van Zwolle een teleurstelling” Eén van de andere bijzondere voorstellingen is ‘De wereld van Annie MG Schmidt’ dat vanaf vrijdagmiddag door Zwolle gaat touren. Het is een interactieve jeugdtheatervoorstelling op locatie. Gebaseerd op het werk van Annie M.G. Schmidt. Het kinderkoor ‘koorschool konstantijn’ zingt tijdens de voorstelling de bekende liedjes van Annie MG Schmidt. ArtEZ docent Ingrid van Leeuwen is de artistiek leidster van de Annie MG Schmidt voorstelling. De spelers in de voorstelling zijn dramastudenten van ArtEZ. Na afloop van de routes is er op vrijdag- en zaterdagavond rondom het hart van Zwart bij Odeon aan de Blijmarkt nog veel te beleven. Er kan genoten worden van verschillende muzikale stromingen; klassiek, jazz, pop en fusion. Rondom de Blijmarkt zijn bands en orkesten geprogrammeerd die unplugged spelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Bijzondere voorstellingen tijdens ‘Zwart’ in Zwolle”

  1. En deze poppenkast kost gemeenschap slechts 200.0000 eurootjes.
    Maar ik moet er wel bijzetten dat het kultureel verantwoord is. ;D ;D ;D

  2. Het is jammer dat ze op de site van Zwart geen minimum leeftijd voor deze jeugdvoorstelling opgeven…
    Het is een leuk evenement, maar de bewegwijzering op de site mag her en der iets duidelijker.

  3. Ik heb erg genoten van de carmina burana op de donderdag. daarna route gefiets op vrijdag. erg genoten tot zondag. het festival. bijzondere plekken, bijzondere kunstenaars. zelfs de voorstelling van greenaway had iets magisch ook al waren het er maar 30.

Reacties zijn gesloten.