Test alarmeringssysteem zorgt voor commotie

Foto van auteur

Zwolle – Een testbericht heeft vanmiddag grote verwarring veroorzaakt. Een medewerker van de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) was bezig met het uitvoeren van testwerkzaamheden aan het alarmeringssysteem van de brandweer – P2000. Zonder aan te geven dat het om een testbericht ging volgde de melding ‘Vliegtuig neergestort in Dalfsen’.

Het bericht was bedoeld voor een technisch medewerker van de Veiligheidsregio IJsselland. Het bericht is zo snel mogelijk gerectificeerd maar haalde helaas de media. Daarbij werd gesuggereerd dat alle hulpdiensten waren gealarmeerd. Dit is niet het geval geweest. De medewerker van vtsPolitie Nederland heeft zich niet aan de procedure gehouden. De organisatie betreurt de onduidelijkheid die hierdoor is ontstaan. De medewerker van vtsPolitie Nederland is hierop door zijn eigen organisatie aangesproken en de procedures zijn aangescherpt.

Ter info:

De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) is opgericht om krachten te bundelen en daardoor politie en andere partners in de Openbare Orde en Veiligheidssector te ondersteunen bij het veiliger maken van Nederland. Met name op ICT-gebied liggen er belangrijke taken, bijvoorbeeld om landelijk een gestandaardiseerde ICT-architectuur voor de politie te realiseren met daarbinnen tal van specialisaties. Dat is geen geringe opgave, maar wel een hele uitdagende.

Een van de belangrijke taken van de vtsPN is de ICT-voorzieningen voor de politie en andere OOV-partners te verbeteren en uit te breiden. Hiervoor zijn in het land onder meer 7 geavanceerde rekencentra. De organisatie beschikt verder over een Ontwikkelstraat waar menig techneut zijn of haar ogen uitkijkt. Dat moet ook wel, want de veiligheid van ons land en van onze vertrouwelijke informatie is in het geding. Zo komt het geregeld voor dat binnen de vtsPN ontwikkelde innovaties een voorbeeld zijn voor de ICT-industrie.

Naast een landelijke aanpak op ICT-gebied levert de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) diensten op het brede gebied van bestuurlijke beleidsontwikkeling en advisering. Dit betreft onder meer organisatieontwikkeling, verandermanagement, project- en programmamanagement en communicatie.
De samenwerkingsvoorziening wordt tevens zo ingericht dat ook andere ‘shared services’ erin kunnen worden opgenomen. Er is thans een ontwikkeling waarbij de gezamenlijke inkoopfunctie op termijn ook bij de vtsPN moet worden ondergebracht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Test alarmeringssysteem zorgt voor commotie”

Reacties zijn gesloten.