Plan van aanpak voor uiterwaarden IJssel

Foto van auteur

Zwolle – In het kader van ´Ruimte voor de Rivier´ heeft de gemeente Zwolle een ontwerp gemaakt voor het vergraven van de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden. Met deze maatregel zal de veiligheid vergroot worden bij de toenemende hoge waterstanden in de IJssel.  Daarnaast wordt de ruimtelijke kwaliteit  vergroot door het gebied te herinrichten en daarmee meer mogelijkheden te bieden voor natuurontwikkeling en recreatief medegebruik. Het ontwerp wordt aangeboden aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat om hier een besluit over te nemen.

De laatste jaren worden we steeds vaker geconfronteerd met hoge waterstanden. Om de veiligheid van de inwoners achter de dijk te garanderen worden er extra geulen gegraven die het mogelijk maken dat de IJssel meer water verwerkt. Daarnaast wordt het gebied geschikt gemaakt voor natuur en als wandel- of ´struin´gebied zoals dat ook bij de struinwaard Berkum is gebeurd. Het opstellen van dit ontwerp heeft in samenspraak met de begeleidingsgroep plaatsgevonden, op deze wijze is er een breed scala aan organisaties bij het ontwerp betrokken.

Uitvoering

De eerste voorbereidingen voor de uitvoering beginnen dit najaar. Dan wordt de bestemmingsplanprocedure gestart . Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in 2011 en is het project in 2012 gereed.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Plan van aanpak voor uiterwaarden IJssel”

  1. Dat lijkt mij leuk. Ik vind het jammer dat je nu zo weinig bij de ijssel kan komen….. Tis een mooi gebied, en als er maar enkele plekjes zijn, zijn er als snel teveel mensen.
    Ik dacht trouwens dat de overzijde die overloopgebieden zouden komen?
    Heeft trouwens iemand een kaartje waar de hoogtes (NAP) van Zwolle e.o. op staan in detail?

Reacties zijn gesloten.