Gratis buitenconcert in Ter Pelkwijkpark

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 12 juli geeft het Orkest van Oosten onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend een gratis concert in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Door onverwachte ruimte in de agenda van het Orkest van het Oosten heeft de gemeente Zwolle samen met Studio Tas, enkele sponsoren en in overleg met het Orkest van het Oosten een optreden georganiseerd.

Het Orkest van het Oosten zou aanvankelijk deze weken in Zuid-Afrika spelen maar die concerten zijn afgelast vanwege de onzekere en instabiele situatie aldaar. De gemeente Zwolle kreeg toen de vraag of er een concert in Zwolle georganiseerd kon worden. Wethouder Hennie Kenkhuis: “Het was kort dag maar met enkele partijen uit de stad hebben we het voor elkaar gekregen om binnen een week wat te organiseren. Een mooi voorbeeld van Samen Maken We De Stad. Ik kan iedereen aanraden om hier heen te gaan.” Voor het Orkest, dat belangenloos optreedt, is het een mooie gelegenheid de band met Zwolle te verstevigen.

Programma en toegang

Het programma van aanstaande zaterdag ziet er als volgt uit:

–          Mendelssohn – Ouverture Midsummer Nights Dream

–          Rossini – Ouverture Wilhelm Tell

–          Beethoven – Delen uit Symfonie nummer 6

–          Händel – The Royal Fireworks music

Het Orkest van het Oosten speelt van 21.00 tot 22.15 uur. De toegang is gratis en er zijn 1.000 zitplaatsen. Tevens is er een bar en (invaliden)toiletten. Ook zijn er invalidenplaatsen op het terrein gereserveerd. Bezoekers wordt aangeraden om op tijd te komen om verzekerd te zijn van een zitplaats. Meer informatie is vanaf dinsdag 8 juli te vinden op www.buitenconcertzwolle.nl.

2 gedachten over “Gratis buitenconcert in Ter Pelkwijkpark”

Reacties zijn gesloten.