Sonrise Zwolle van start gegaan

Foto van auteur

Zwolle – In verschillende wijken van Zwolle is het jaarlijkse sportieve evenement Sonrise Zwolle van start gegaan. In Park Hogenkamp waren maandagmiddag zo’n 15 kinderen present. In Holtenbroek was dat meer; ongeveer 35 kinderen vermaakten zich daar goed door te sporten of zich op creatief vlak bezig te houden. In de avonduren wordt de Zwolse jeugd bij de sportlocaties verwacht.

Donderdagavond vindt een barbeceavond plaats. De week wordt vrijdagavond afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst op Park de Wezenlanden. Heel bijzonder is, dat het jonge sportteam van Sonrise Zwolle zelf investeert in de begeleiding. Elk teamlid betaalt 200 euro voor de voorbereidingen en de activiteiten. Daarnaast logeren alle leden bij gastgezinnen in Zwolle om zich zodoende volledig te kunnen concentreren op Sonrise. In 2003 werd het eerste 10 koppige sportteam voor een week de wijk Gerenlanden ingezonden om daar door voetbal, volleybal, basketbal en streetdance te vertellen wie God voor hen is. Het aantal is gegroeid en dit jaar zijn vanuit 12 verschillende kerken in Zwolle totaal 80 jongeren in 8 verschillende wijken actief.

Via ‘Lees verder’ meer nieuws en foto’s…

Sonrise is een grootschalig sport- en evangelisatieproject in één specifieke stad of omgeving, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Sport is een krachtig middel. Door sport ontstaan er snel contacten en daardoor zijn er vaak openingen om meer over het evangelie te vertellen. Sport is de taal van jongeren. 

Sonrise gaat naar de jongeren toe, naar de plekken waar zij graag vertoeven. Daarnaast heeft Sonrise ook als doel enthousiaste jongeren te mobiliseren, te laten groeien in geloof en te motiveren om te gaan getuigen van hun levende God.

Een belangrijk kenmerk van ‘Sonrise’ is, dat het een project is waar meerdere kerken bij betrokken zijn. Met andere woorden: verschillende kerken in één bepaalde stad of omgeving werken in een interkerkelijk verband, met als doel de gehele stad of omgeving te bereiken met het evangelie. Iedere kerk die deelneemt aan het project adopteert een wijk in de stad en verzorgt daar in samenwerking met Athletes in Action de sportclinics en na het project de nazorg. Sonrise-projecten duren 10 dagen inclusief landelijke voorbereidingsconferentie. Sonrise wordt in totaal ruim 100 kerken verspreid over Nederland georganiseerd.
Met andere woorden: verschillende kerken in bepaalde stad of omgeving werken in een interkerkelijk verband, met als doel de gehele stad of omgeving te bereiken met het evangelie. Iedere kerk die deelneemt aan het project adopteert een wijk in de stad en verzorgt daar in samenwerking met Athletes in Action de sportclinics en na het project de nazorg. Sonrise-projecten duren 10 dagen inclusief voorbereidingsconferentie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Sonrise Zwolle van start gegaan”

 1. Wat een geweldig project is dit zeg! Zeker prijzenswaardig van die jongeren die met de kids bezig gaan met de sporten en spelen: zij leggen ook nog eens elk 200 euro in! Ik hoop dat zij ook flink door de ouders en kerken in de watten gelegd gaan worden! Hebben ze wel verdiend, lijkt me!

 2. “hun levende god” :'(
  “openingen om meer over het evangelie te vertellen” 😛

  Dan ga ik liever een stukje fietsen met mijn kinderen…………

 3. Ik vind het te ver gaan om te stellen dat de reden waarom ze het doen walgelijk is. Dat moeten ze verder zelf weten.
  Als ze maar voorop duidelijk stellen dat alle kindjes die er aan mee willen doen geïndoctrineerd zullen worden en bestookt gaan worden met het christelijke geloof. Jaren geleden (en op sommige plaatsen nog steeds) gebeurde dat niet vrijwillig.

  Als ouders willen dat hun kindjes iets meekrijgen van geloof lijkt me dit in ieder geval wel een leuke manier. En dan is het ook wel mooi dat het kan, want veel priesters en dergelijke zijn niet zo gecharmeerd van “een leuke manier om het geloof te verspreiden”.

 4. Sonrise Zwolle
  iedereen die zin heeft kom een keer kijken of kom lekker mee BBQen!

  eruuuuuuug gezellig
  voor vragen of opmerkingen kun je altijd terrecht bij het sportteam of andere medewerkers op het veld

 5. @ Roy

  Voordat je gelijk je oordeel klaar hebt, moet je misschien eens gaan kijken hoe ze met de kinderen omgaan. Van indoctrineren is geen sprake. Er wordt overdag gewoon met de kinderen gesport, en in de pauzes doormiddel van toneelstukjes een boodschap meegegeven. Wat ze hiermee doen is aan de kinderen zelf.

 6. @stadshagenees: Ik vind dat je voorzichtig moet zijn met kinderen bepaalde dingen vertellen. Vaak is het niet aan de kinderen zelf of ze wat doen met een bepaalde boodschap.

  Klein voorbeeldje: in Limburg heb ik een katholieke opvoeding genoten. In de laatste klas van de basisschool werden we klaargestoomd voor het vormsel. Volgens de pastoor:”Het moment om zelf echt te kiezen voor het geloof!” Terwijl we allerlei leuke knutselwerkjes aan het maken waren en muziek aan het maken waren waren we dus aan het kiezen voor het geloof.
  Je kon het ook niet willen, maar dan viel je volledig buiten de boot. Een klasgenootje van me kwam uit Amersfoort en was protestants. In de tijd dat wij bezig waren met al die leuke activiteiten moest hij sommetjes maken en extra taaloefeningen doen. Dat was direct voor de leraren en mijnheer pastoor een mooie manier om te laten zien wat er gebeurde als je niet voor het geloof koos.

  Mijn boodschap: veel kinderen maken geen weloverwogen keuze op basis van de vergaarde informatie; die gaan gewoon voor wat ze leuk vinden! En daar moet je heeeeel voorzichtig mee omgaan!

 7. hallo allemaal tis mooie foto,s geworden maar ik hoop dat weer is een keer sonrais is groetje margaritha 🙂 😉 >:( >

 8. hoi allemaal ik zie jullie morgen wel bij het park want ik ga wel met mijn zus naar de opstandings kerk dan wachten wij wel bij het park groeten griet fijne vakantie nog allemaal doeiiiiiiiiiiiiii 8) 😀 🙂 😉

Reacties zijn gesloten.