Het weer: Zon en wolken, tot in de avond droog

Foto van auteur

Coetsstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend vroeg verkassen de laatste buien richting het oosten. Vervolgens komt om kwart voor acht de zon op. Dit dagelijks terugkerende natuurverschijnsel is waarschijnlijk goed te observeren, want er is voldoende ruimte tussen de wolken. Die ruimte voor de zon blijft er de rest van de dag.

Wolken, stukken blauwe lucht en de zon vormen het plafond boven Zwolle. De stevige wind (kracht 4) is deze week een constante weerfactor. Hij komt uit richtingen rond west. Daarbij wordt het 8 graden. De kans op een bui is overdag minimaal, het is eigenlijk onnodig dat we er een complete zin aan wijden.

Wanneer de zon om vijf voor zes is ondergegaan, wordt de bewolking vanuit het westen dikker. Deze wolken nemen in de loop van de avond motregen en regen mee naar Zwolle. Het wordt nat in de nacht naar donderdag.

Donderdag overdag valt het met de regen wel mee, maar betrouwbaar weer mogen we het niet noemen. Er is de hele dag kans op een beetje gedruppel. De temperatuur stijgt tot iets boven de 10 graden, wederom zeer zacht. In het begin van de avond gaat het stevig regenen. De zuidwestenwind trekt dan aan.

Vrijdag belooft het van vroeg tot laat droog te blijven. Onder vrij veel bewolking en een beetje zon wordt het net geen 10 graden.

Het carnavalsweekend is zacht, winderig en soms nat. Voor de zondag wordt de meeste regen berekend. De windverwachting voor zaterdag, de dag van de grote optocht, is een klein tikje getemperd: windkracht 5, nog wel met windvlagen.