Overige politieberichten

Foto van auteur

Zwolle – Op de Timorstraat werd woensdagmiddag 9 juli een 21-jarige Zwollenaar bekeurd omdat zijn auto niet verzekerd was. Ook bleek na controle dat de man nog enkele boetes had openstaan. Die werden ter plaatse door hem voldaan.

Een 20-jarige man uit Zwolle werd woensdagmorgen 9 juli omstreeks 11.45 uur op de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan beroofd van zijn mobiele telefoon. De man liep met zijn hond al bellend over het fietspad, toen hij voelde dat de telefoon uit zijn handen werd gegrist. Meteen daarna passeerde een scooter met daarop twee personen. Vermoedelijk heeft de passagier de telefoon gepakt. Het tweetal reed op een paarsblauwe scooter. Een van hen droeg een helm, de ander een baseballcap (petje). De passagier droeg bovendien een donkerkleurig, groot vest. De telefoon betreft een LG van het type KE850 (‘Prada’). De politie roept getuigen en mensen die beschikken over meer informatie op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M., Meld Misdaad Anoniem op 0900-7000.

Zwolle – Een 53-jarige inwoonster van Zwolle werd op woensdagmiddag 9 juli bestolen van haar portemonnee aan de Van Hallware. Bij de fietstunnel kwam een onbekende man op de vrouw af en vroeg haar om een sigaret. Toen de vrouw naar haar jaszak greep om hem een sigaret aan te bieden, greep de onbekende man de portemonnee uit haar tas die voor haar op haar rollator lag. Hierop ging de onbekende man er vandoor op zijn zwarte fiets met fietstassen, richting de Van der Cappelenstraat. Het gaat om een kleine man van ca. 1.67 m lang met een mollig postuur. De man is ongeveer 40 a 45 jaar, heeft een licht getinte huidskleur en donkere, achterover gekamde krullen. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Zwolle – Een 59-jarige inwoonster van ’t Harde deed op woensdagmiddag 9 juli aangifte van poging zakkenrollerij. De vrouw bevond zich op de Blauwvingerdag in het centrum toen zij iets voelde aan haar plastic zak waarin o.a. haar portemonnee zat. Toen zij omkeek zag zij dat een onbekende man probeerde haar portemonnee weg te nemen. De man had met een scherp voorwerp een snee in haar tas gemaakt. De man ging er snel vandoor zonder buit. Tijdens de Blauwvingerdag werden in totaal drie mensen gedupeerd door zakkenrollers.

Zwolle – Bij een kantine van een sportvereniging aan de Hyacinthstraat werd op woensdagochtend 9 juli rond 05.30 uur ingebroken. Omdat hierbij het alarm in werking werd gezet, ging de sleutelhouder poolshoogte nemen. Deze trof in de kantine een onbekende man aan die er meteen vandoor ging. Deze man had zich de toegang verschaft door een ruit te forceren. Het is niet bekend of er iets werd buitgemaakt. De onbekende man in de kantine was een man van rond de 25 jaar met een getinte huidskleur. Hij droeg een beige jas met een capuchon en een blauwe spijkerbroek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Zwolle – Op de Van Karnebeekstraat werd op woensdagavond 9 juli een 16-jarige Zwollenaar staande gehouden. De jongen reed op een bromfiets maar beschikte niet over een geldig rijbewijs. Zijn bromfiets werd op het bureau gestald. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Overige politieberichten”

 1. Een 53-jarige inwoonster van Zwolle werd op woensdagmiddag 9 juli bestolen van haar portemonnee aan de Van Hallware.

  ?ME?, rustig maar hoor, want dit is gewoon toeval ;D

 2. Gelukkig gebeurt er nooit wat in die buurt in Zuid, overvallen en straatroof, nee hoor..daar niet. En al helemaal de laatste maanden niet.

 3. Maar Dezzenaar….je pakt nu letterlijk 1 incident uit een hele reeks met incidenten uit dit bericht…wat moet dat dan zeggen?
  Dat er in Zwolle Zuid (en specifiek in die buurt) óók vervelende dingen gebeuren?

 4. ….dat er in die buurt de laatste maanden overvallen, mishandelingen en straatroven plaats vinden, dat ik daar op wijs, maar iedereen er laconiek over doet en zegt dat ik een doemdenker ben.

 5. Ja, dat zijn feiten.

  Maar wat jij benadrukt (kan ook nog goed kloppen hoor!) is dat het daar zoveel erger zou zijn als in de rest van Zwolle of zelfs alleen veel erger dan in de rest van Zwolle Zuid.
  En dat wil inderdaad wel eens als doemdenken overkomen. Daarom vraag ik me tegenwoordig bij alle berichtjes af in welke wijk het gebeurd is.

 6. Maar wat jij benadrukt (kan ook nog goed kloppen hoor!) is dat het daar zoveel erger zou zijn als in de rest van Zwolle of zelfs alleen veel erger dan in de rest van Zwolle Zuid.
  En dat wil inderdaad wel eens als doemdenken overkomen. Daarom vraag ik me tegenwoordig bij alle berichtjes af in welke wijk het gebeurd is.

  Nou zoewiezo erger dan in de rest van Zuid, wat ik ook vaak benadruk, maar waar mensen vaak ?overheen? lezen en daardoor suggereren dat ik zeg dat Zwolle Zuid een getto is of zo, wat niet waar is, maar omdat dat zo wordt verdraaid raakt mijn geloofwaardigheid in het geding. Dat in een stad als Zwolle, in een buurt als Zuid, nu wekelijks misdrijven worden gepleegd zoals overvallen en straatroven, vind ik een erg zorgwekkende ontwikkeling. En het ergste is dat het eigenlijk niet verspreid in een wijk van 35.000 inwoners gebeurd, maar in een buurt met een paar duizend inwoners, dus dat het erg geconcentreerd is. Die buurt is echt een achterstandswijk in wording…of is het eigenlijk al. En dat doet mij pijn, ik woon hier al bijna mijn hele leven. Toen ik opgroeide hoorde je altijd over dat er iemand was beroofd, overvallen of neergestoken in holtenbroek. Gaat ?mijn? buurt die kant op? De laatste maanden wel. We kunnen er nu nog wat aan doen! En tsja, doemdenkerij of niet, ik kaart het liever aan dan dat ik het wegwuif als ?toeval?…..want dat is niet meer.

 7. ?overheen? lezen en daardoor suggereren

  Nou nou nou, wie zit hier nu te zieken bij iedere ZZ straatnaam, en als eerste post “toeval”. Wie was dat ook al weer……….

  raakt mijn geloofwaardigheid in het geding

  *PROEST*
  Zeg, wil je dat nooit weer doen? Nu zit er koffie op mijn beeldscherm ;D ;D

  hoorde je altijd over

  Precies, je hoort wat en je gaat er vanuit dat het zo is. Geeft niets, gebeurt in de kroeg wel vaker.
  Maar ga het dan niet gelijk als waarheid verkopen.
  En als je er echt wat aan wil doen…… Ben je al begonnen met turven?
  Dossiervorming is het eerste wat je moet doen bij overlast in welke vorm dan ook.

 8. Gaat ?mijn? buurt die kant op? De laatste maanden wel. We kunnen er nu nog wat aan doen! En tsja, doemdenkerij of niet, ik kaart het liever aan dan dat ik het wegwuif als ?toeval?…..want dat is niet meer.

  Ik begrijp je verhaal nu wat beter. Zelf ben ik hier niet geboren en getogen, maar ik woon er nu wel.
  Wat denk je dat we als gewone burgers mogelijk kunnen doen? Ik ben nog steeds voor: dialoog aan gaan en altijd duidelijk aangeven wat wel en wat niet kan.

 9. Berkum in 2007
  Incest 1 keer, Mishandeling 10 keer, Autodiefstal, autoinbraak en vernieling 30, Diefstal woningen vernieling 27, drugshandel 0, verduistering 2, winkeldiestal 3
  Totaal 73 aangiften. Natuurlijk komen daar de zaken waarbij geen aangifte is gedaan of ingetrokken niet meegerekend.
  Da’s inderdaad bijna niets in die enkele straat ;D

Reacties zijn gesloten.