OZB reikt Blauwe Bal uit aan Tante Kippe

Foto van auteur

Zwolle – Na het Carnavalsconcert in theater De Spiegel op Carnavalsmaandag heeft de Orde van de Zwolse Ballen (OZB) voor de 9e keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt.

Deze Zwolse Geestelijke Orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de leden bepaald dat dit jaar de gelukkige is: Tante Kippe.

“Tante Kippe behoort sinds een jaar of 20 tot de vaste waarden van het Sassendonkse carnaval met haar in onvervalst Zwols gezongen carnavalsliedjes. Teksten (van John Kuijer en Henk Twerda) en melodie (van Menno Beijer) zijn zo aanstekelijk dat iedereen ze binnen de kortste keren meezingt. Wie kent niet: Hé, slaolippe (veur de deure van de Kippe), Erm dikke derm (dikke leverweurst), de Busse van Skutte, D’r is geen Domino (in Rio de Janeiro) en dit jaar Skele Oele (ik ken oe nog van skoele). Daarmee levert Tante Kippe een buitengewone bijdrage aan de sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor.” vertelt de OZB.

Om deze redenen heeft de OZB besloten haar unieke Zwolse Blauwe Bal op voetstuk, vergezeld van een officiële oorkonde uit te reiken. De Zwolse Bal is de speciaal voor de OZB met de hand gemaakt.

Eerdere prijswinnaars zijn: Wim van ’t Slot (2011), 2012 (niet uitgereikt), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015), Edwin Vennik (2016), Sander Dol (2017), Wijnand Akkerman (2018) en Henk Jan Meijer (2019)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)