Bekeuringen bij alcoholcontroles

Foto van auteur

Zwolle – In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli werd op de Melkmarkt een 28-jarige man uit Zwolle op zijn snorfiets staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 410 ug/l. Het betrof een beginnende bestuurder. Proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van drie uren.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli werd aan de Nieuwe Markt een 17-jarige Zwollenaar op zijn snorfiets op alcohol gecontroleerd. Bij de ademananalyse op het bureau blies hij 450 ug/l. De man was een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli werd aan de Meppelerstraatweg een 17-jarige man uit Dalfsen op zijn quad gezien. De man viel op omdat de quad geen verlichting voerde en omdat de bestuurder en passagier geen valhelm droegen. Toen de politiesurveillanten hun auto keerden, reed de bestuurder van de quad het trottoir op en probeerde hij er vandoor te gaan door over het trottoir te rijden. Hij stak daarbij een aantal malen de rijbaan over zonder daarbij uit te kijken naar overig verkeer. De man reed op de Radewijnstraat het plantsoen in. Een van de surveillanten zette te voet de achtervolging in. Terwijl de surveillant het plantsoen inliep, kwam de quadbestuurder hem met de quad aan de hand lopend tegemoet. De surveillant sommeerde de man meerdere malen dat hij moest blijven staan. De man liep gewoon door. Hierop werd de man met een heupworp naar de grond gebracht. Hierna wilde de man wel medewerking verlenen. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. De man werd aangehouden. De man werd medegedeeld dat hij en zijn quad zouden worden overgebracht naar het bureau. De man begon zich toen vervelend te gedragen en wilde zijn sleutels niet afgeven. Uiteindelijk gaf hij de sleutels af. Ook bij het overbrengen van de man naar de auto verzette de man zich. Aan het bureau blies hij 655 ug/l. De man kreeg dire processen-verbaal voor het rijden zonder verlichting en helm en rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli werd aan de Thomas a Kempisstraat een 24-jarige man uit Oldebroek staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man viel op aan de surveillanten doordat hij reed met een lekke band over de burgemeester Drijbersingel. De auto van de man had diverse beschadigingen die naar men vermoedde afkomstig konden zijn van een verkeersongeval. De bestuurder rook naar gebruik van alcohol. Bij de blaasproef op straat blies de man een F. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 655 ug/l. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal voor rijden onder invloed werd opgemaakt. De man verklaarde mogelijk iets te hebben geraakt onderweg. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Bekeuringen bij alcoholcontroles”

  1. in de nacht van vrijdag op zaterdag zwierf er een dronkend uitziend persoon bij ons door berkum edoch een belletje naar de politie mocht niets uithalen.

  2. En terecht Lohman, je gaat toch ook niet naar de politie bellen als er een dronken uitziende gast rondloopt?
    Ik vind het goed dat de politie dit soort angstgedrag negeert.

  3. Ben ik het wel mee eens ghehe.

    En volgens appegielle is er in Berkum nooit wat aan de hand. Dus als er dan eens een keer iemand uit Zwolle een glaasje te veel op heeft en verdwaalt moet je niet heel vreemd opkijken.

    Overigens zit Berkum ook gewoon in het Rondje Zwolle volgens mij…daar moeten ze het dan ook maar eens uit halen 😀

Reacties zijn gesloten.