Voorpremière De Brief van de koning in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Maandagmiddag vond bij bioscoop De Kroon aan het Gasthuisplein de première plaats van de Nederlandse film De Brief voor de koning. Daarbij waren regisseur Verhoeff, hoofdrolspeler Yannick van de Velde en zanger Jan Smit aanwezig.

Alhoewel de film zijn première beleeft waren er al heel wat jonge Zwolse fans op het evenement afgekomen. Een enkeling had zich in passende kledij gehuld. De film werd in de grote zaal van De Kroon ingeleid door een zwaardgevecht om De brief van de koning door een middeleeuws gezelschap. De film is gebaseerd op het succesvolle boek dat Tonke Dragt in 1962 schreef. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen exemplaren verkocht en is het boek onlangs uitgeroepen tot het “Beste Jeugdboek van de afgelopen 50 jaar”en “Winnaar van de Griffel der Griffels”. De hoofdrol wordt vertolkt door Yannick van de Velde, eerder te zien in ‘In Oranje’ waar hij een’ jeugd Oscar’ voor won. Hij speelt de 16-jarige schildknaap Tiuri die de zware taak heeft gekregen om een uiterst geheimzinnige brief aan de koning van het naburige rijk te bezorgen. De titelsong ‘Stilte in de storm’ wordt gezongen door Jan Smit.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 

Op zijn reis wordt hij vergezeld door Piak, gespeeld door Quinten Schram. Overige rollen zijn voor Daan Schuurmans & Victor Reinier als Grijze Ridders, Derek de Lint als Koning Dagonaut, Monic Hendrickx en Raymond Thiry als ouders van Tiuri, Michiel Romeyn als roverhoofdman, Hans Dagelet als tolwachter, Jeroen Willems als tolheer en Gijs Scholten van Aschat als stervende ridder Edwinem.

De film wordt geregisseerd door Pieter Verhoeff en is een productie van Eyeworks Egmond en Armada Productions.

De korte inhoud

Dit is een verhaal van lang geleden, toen er nog ridders waren. Een film over wat liefde, vriendschap, trouw en moed werkelijk betekenen.

In De Brief voor de Koning zet de 16-jarige Tiuri zijn toekomst als ridder op het spel wanneer een stervende ridder hem een opdracht geeft. Hij moet een uiterst geheime brief voor de Koning van Unauwen bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bergen, bossen en dalen, waar het gevaar altijd op de loer ligt. De brief mag beslist niet in verkeerde handen vallen!

DE BRIEF VOOR DE KONING is overal in Nederland te zien vanaf 16 juli 2008.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Voorpremière De Brief van de koning in Zwolle”

  1. kruistocht in spijkerbroek
    van forum naar forum hoppend kom ik hier terecht, bij mijn favoriete onderwerp de middeleeuwen. waar ik even de aandacht op wil vestigen ios het volgende. de middeleeuwen worden naar mijn idee veel te veel geromantiseerd in dit soort films. de waarheid getrouwe is dat er tijdens de middeleeuwen 120 miljoen mensen zijn uitgeroeid door de spaanse griep!!! hoor ik noooit wat over?

  2. Wat is er nou erg aan om deze periode wat te romantiseren. Iedereen die ooit met een pijntje naar de tandarts of dokter is geweest kan op zijn klompen aanvoelen dat het niet een fijne tijd geweest kan zijn.

Reacties zijn gesloten.