Jaap Stam en Dick Jol nemen samen afscheid

Foto van auteur

Zwolle – Niet alleen Jaap Stam, maar ook scheidsrechter Dick Jol zal op 27 juli afscheid nemen van het betaalde voetbal. De arbiter raakte met de KNVB in conflict over het fluiten van de afscheidswedstrijd van de verdediger en besloot dat het de druppel was die de emmer deed overlopen.

Jol heeft namelijk al langer een verschil in mening over enkele zaken met ‘Zeist’. Het nieuwe incident blijkt voor hem het einde te betekenen. Er werd echter alsnog overeenstemming bereikt over de wedstrijd in Zwolle, die aanvankelijk naar Roelof Luinge zal gaan. Jol is al 23 jaar actief op de Nederlandse velden. In 1992 werd hij overgeheveld naar de hoogste categorie, waarna hij ook wedstrijden in het buitenland mocht fluiten. Zijn hoogtepunt kende hij in mei 2001, toen hij Bayern München – Valencia mocht leiden in de finale van de Champions League.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Jaap Stam en Dick Jol nemen samen afscheid”

  1. Mooi dat Jol de wedstrijd van Jaap Stam toch fluit.
    Maar jammer dat ie stopt,was één van de enige scheidsrechters die op gezag een wedstrijd kon leiden en de wedstrijden ook aanvoelde , waar anderen direct met kaarten strooide kon er met Jol heel ver worden gegaan met discussies in het veld.

  2. dick jol
    dick moet ruimen voor die jonge verwaande kwasten die er helemaal niks van bakken sorry maar het is niet anders de jonge scheidsrechters trekken veel te vlug geel en rood maar jol doet het meer met verbaal daar bereik je veel meer mee en de spelers begrijpen het

Reacties zijn gesloten.