Zwollenaar Theo Dragt overleden

Foto van auteur

Zwolle – Maandagmorgen is geheel onverwacht de 58-jarige Theo Dragt, uitbater van cafe de Tagrijn aan de Buitenkant, overleden.

Dragt heeft dit jaar nog de Meester Bartjensprijs mogen ontvangen en was tevens prijswinnaar met de beste huiswijn van Nederland. Verder was de gewaardeerde waard jaren voorzitter van wielervereniging De Hanzerenners. Het overlijden van Theo is een groot verlies voor Zwolle en zal een groot gat achterlaten in de plaatselijke horeca.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Zwollenaar Theo Dragt overleden”

 1. die beste kerel zal altijd in mijn gedachten zijn want ken hem nog vanaf 48 jaar geleden dat wij samen in de barakken lagen van het sophiaziekenhuis bij het stilobad en we hebben er daar wat afgelachen samen en dat zal mij altijd bij blijven want de beste vent is niet veranderd .Een goed mens heeft ons verlaten en wens de nabestaanden daarbij heel veel sterkte


 2. Afgelopen donderdag was ik er nog.
  Voor het eerst sinds ik bij de tagrijn kom (toch al gauw een jaar of 12) dat Theo er niet was. Dat zegt genoeg.
  Hij was een vakman in hart en nieren. Heeft de Tagrijn tot een van de beste café van Nederland gemaakt en kan er helaas niet meer van genieten.

  Veel sterkte, iedereen die hem kent.

 3. De laatste kastelein. Er moet een boek over die man komen. Mensen als Theo zijn zeldzaam. Een groot verlies. Ik wens Liddy en Daphne veel sterkte.

 4. ja Gerben er kan best een boek geschreven worden over Theo er zijn genoeg mensen die hem kennen en er een aanvulling voor hebben .Want Theo mag hier best de geschiedenis in bij de gemeente zwolle want was een heel bijzondere vent en ik heb vroeger het genoegen gehad met hem de tijd door te brengen als is het maar een paar weken geweest maar we hebben er wat afgelachen samen toen we in het ziekenhuis lagen .

 5. Met Theo verliezen we niet alleen de beste kastelein, maar ook een groot mens. Theo was een fantastische vakman en ik ben dan ook blij dat ik als oud-werknemer met hem heb mogen werken. Theo was ook een geweldig mens, hij had altijd grap en een grol en als het nodig was ook een luisterend oor. Na dit grote verlies zal de Horeca in Zwolle nooit meer hetzelfde zijn. Ik wens Liddy en Daphne veel sterkte toe.


 6. kreeg vandaag een mailtje met als titel geen leuk nieuws, en in het bericht alleen een link naar het artikel “the maakte tagrijn tot begrip”. Dan voel je de bui al hangen. Je hoopt nog even tegen beter weten in dat het om een naamswijziging van de kroeg, een faillisement of wat dan ook gaat, terwijl je al lang hebt begrepen dat het betekent dat Theo is overleden. Ik kwam maar eens per maand of zo in de Tagrijn, maar Theo wist wat ik wilde drinken, hij wist wat ik voor werk doe, en hij wist van welke muziek ik houd. De enige kroeg waar je je altijd thuis voelt, en waar je ook rustig in je eentje naar toe kan. Vooral in de kleine uurtjes werd het gezellig, als de muziek steeds beter werd en de glazen steeds voller. Zwolle is gisteren iets heel bijzonders kwijtgeraakt. Heel veel sterkte aan de familie, en de werknemers van de Tagrijn.

  Theo, we zullen je g*********e missen…

 7. groot verlies
  Theo was een echte WAARD, een groot verlies voor de Familie
  maar ook voor Zwolle.

  Met theo was het altijd weer even bij praten over “vroeger” over
  zijn mooie doelpunten bij Nrd. Veluwe Boys in Hattembroek enz.

  Veel sterkte

 8. Vaarwel
  Dag lieve Theo,

  Bedankt dat ik je gast mocht zijn. Bedankt dat je altijd wist wat ik wilde drinken. Bedankt dat je altijd exact de juiste whisky voor me uitkoos. Bedankt dat je kon luisteren. Bedankt dat je mij als import een beetje Zwolser hebt gemaakt. Ik zal je missen.

  Liefs,
  Carolien

Reacties zijn gesloten.