Grootmoederrondleiding Vrouwenhuis

Foto van auteur

Zwolle – Op de woensdagen 16 en 30 juli (Blauwvingerdagen) wordt van 15.00 tot 15.45 uur een ‘grootmoederrondleiding’ gegeven door museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle.

Het is een speciale rondleiding voor kinderen vanaf 10 jaar die samen met hun oma komen kijken hoe de bewoonsters 50 jaar geleden in het Vrouwenhuis woonden. De spannende tocht voert langs washok, tonnetje, kolenhok, aardappelkelder en appeltjeszolder en oma mag de rondleidster aanvullen met eigen verhalen over vroeger. Opa’s met kleinkinderen zijn natuurlijk ook welkom.

Aan een rondleiding kunnen minimaal 5 tot maximaal 8 personen deelnemen. De ingang is aan de Voorstraat 46 en de entree bedraagt 3 euro per persoon. Men kan tijdig reserveren bij Het Vrouwenhuis op tel. 422 48 23 of kijken op de website www.vrouwenhuiszwolle.nl. Zelf een afspraak maken in een schoolvakantie kan ook.

Deze rondleiding werd ontwikkeld in samenwerking met KCO Erfgoededucatie.

Aleida Greve (1670-1742) bepaalde bij testament dat na haar dood haar prachtige huis aan de Grote Aa tot een hofje voor bejaarde dames van hervormde huize bestemd moest worden. Van 1742 tot 1984 werd het huis op deze wijze bewoond.

Tegenwoordig is het benedendeel een museum waar bezoekers door interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980, worden rondgeleid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)