Kermis Zwolle 2008

Foto van auteur

Zwolle – De Zwolse zomerkermis mag je dit jaar absoluut niet missen! Van 8 t/m 17 augustus kun je genieten van zo’n 44 attracties. Naast de traditionele botsauto’s en draaimolens is de gemeente er dit jaar in geslaagd een flink aantal nieuwe attracties neer te zetten. Daarmee is de Zwolse zomerkermis groter, spectaculairder en gevarieerder dan ooit! Alle attracties zijn terug te vinden op het Grote Kerkplein, de Grote Markt, de Melkmarkt en het Rodetorenplein.

De meest in het oog springende attractie van dit jaar is het splinternieuwe funhouse “New York – New York”. In dit vier etage tellende labyrint kom je de meest avontuurlijke obstakels tegen, zoals lopende banden, bewegende trappen, glijbanen, schuivende vloeren en draaiende tonnen. Een andere publiekstrekker is de Wilde Muis. Een achtbaan voor de hele familie met een duizelingwekkende snelheid en draaiende bakjes. Als je last hebt van een slechte maag kun je maar beter even blijven wachten. Het is een attractie voor de ware sensatieliefhebbers en absoluut niet voor angsthazen!

Dit jaar staat de kermisweek bol van aanvullende activiteiten. Zo zal burgemeester H.J. Meijer op vrijdag 8 augustus de zomerkermis officieel openen. Dit gebeurt op een spraakmakende manier, dus zorg dat je erbij bent!

Op maandag 11 augustus is de traditionele Eurodag, speciaal voor mensen met een kleine beurs. Wie niet te duur uit wil zijn, moet vandaag naar de kermis komen. Voor de meeste attracties gelden de hele dag Euro prijzen.

Woensdag 13 augustus kan men in de avond genieten van het Peperbus Profspektakel. Bekende toppers uit de Tour de France zullen in Zwolle strijden. Op donderdag 14 augustus zal de kermis starten met de gehandicaptendag. Alle kermisexploitanten zullen extra aandacht besteden aan haar gehandicapte bezoekers.

Vrijdag 15 augustus staat de Zwolse binnenstad in het teken van het Stratenfestival. Gezellige muziek verspreidt op vele gezellige pleinen en straten.

Meer informatie kun je terugvinden in de kermiskrant die omstreeks eind juli, begin augustus verschijnt in Zwolle en omgeving. Daarnaast kun je binnenkort ook terecht op de speciale kermispagina van de gemeente Zwolle op www.zomerkermis.zwolle.nl

Openingstijden kermis:

 • Vrijdag 8 augustus 10.00 – 01.00 uur
 • Zaterdag 9 augustus 10.00 – 01.00 uur
 • Zondag 10 augustus 14.00 – 23.00 uur
 • Maandag 11 augustus 12.00 – 23.00 uur
 • Dinsdag 12 augustus 12.00 – 23.00 uur
 • Woensdag 13 augustus 12.00 – 24.00 uur
 • Donderdag 14 augustus 12.00 – 24.00 uur
 • Vrijdag 15 augustus 10.00 – 01.00 uur
 • Zaterdag 16 augustus 10.00 – 01.00 uur
 • Zondag 17 augustus 14.00 – 23.00 uur


 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Kermis Zwolle 2008”

 1. alleen jammer dat er weer een zelfde editie atractie’s staan..
  en geen nieuwe atracties dus kom je op ongeveer een zelfde kermis neer..

  met nu een andere breaker inplaats van zuidema op de foto..

  hopend op volgend jaar wel wat nieuwe gevarieerde atractie’s 8)

 2. Daarmee is de Zwolse zomerkermis groter, spectaculairder en gevarieerder dan ooit!??? Nou groter toen zwolle 750 jaar bestond zal het nooit meer worden. nee, tilburg heeft bijna 300 actracties en zwolle………………………………………… 44!! 😀

 3. het zal eens tijd worden dat er wat wordt georganiseerd hier in zwolle!!!!!! gelukkig nu weer eens een kermis. moet ik wel weer de kinderen ziek melden want in het weekend sterft het in de binnenstad van de zakkenrollers.

 4. tilburg heeft bijna 300 actracties en zwolle………………………………………… 44!!
  En ze zijn nog niet eens roze ook 🙂

 5. Kermis… tsja… wat zal ik zeggen. Voor BAKKEN vol geld krijg je een beperkt aantal ritjes in vrijwel altijd niet comfortabele attracties, associaal volk en vaak ruzie.

  Daarintegen kun je ook naar een attractiepark gaan. Waar je onbeperkt in comfortabele attracties kan, waar de omgeving is gethematiseerd, waar veel heftigere attracties staan en dat allemaal voor 1 vaste prijs.

 6. Nieuw?
  Welke schrijver heeft bedacht dat het hier om nieuwe attracties gaat? Die moet jaren niet op de kermis zijn geweest 😉

 7. Beetje nostalgie: maar ik hoop toch wel dat die bootjes draaimolen er weer is 🙂
  Is errug leuk om te zien dat “de kleine” daar net zoveel pret in heeft als ik vroegâh 😉

 8. Waarom maar 1x eurodag.
  Hee, waarom maar 1x eurodag. met eurodag verdien je juist stukke meer; omdat dan alles 1euro kost. doe dan 2x 1eurodag.

  dan zyn er 2 dagen extra veel mensen.

Reacties zijn gesloten.