Goud voor Jan Vayne en Martin Mans

Foto van auteur

Zwolle – Met een uitgebreide staande ovatie werd zaterdagavond het zomerconcert in de Grote Kerk beëindigd. Het klavierduo Jan Vayne en Martin Mans bundelde de krachten: Jan Vayne op de piano en Martin Mans op het orgel, tezamen brachten ze improvisaties over klassieke en moderne stukken ten gehore.

In februari 2007 maakte het duo de CD “Twee klaviervirtuozen in concert”. Deze CD is inmiddels meer dan 15.000 keer over de toonbank gegaan, goed voor een gouden CD welke dan ook vanavond aan de beide heren werd uitgereikt.

Het (zomer)concert werd uitmuntend ontvangen door het vele publiek, mede door het improvisatietalent van beide muzikanten.
Hoogtepunten van de avond waren onder andere een “improvisatie op verzoek” van Jan Vayne, waarin naadloos muziek van de Dire Straits en de Beatles gecombineerd werd met “Für Elise”, en twee indrukwekkende vierhandige stukken op de piano.

Op 29 november is er in deze kerk opnieuw van Jan Vayne te genieten, dan tevens met als gastzangeres Petra Berger: een kathedraalconcert.
Meer informatie via www.kathedraalconcerten.nl.

Klik op ‘Lees verder’ voor meer foto’s…

HIER vindt u de volledige fotoimpressie…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Goud voor Jan Vayne en Martin Mans”

Reacties zijn gesloten.